3
Orang Memberi Komen

Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com




Assalamualaikum

Dengan ini, dilancarkan Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com

Bermula 9 pagi 1 September dan akan tamat pada 12 malam 10 September 2014

Tujuan giveaway ini :  Untuk memperkenalkan blog-blog baru dalam dunia blogging serta dapat juga menambah rakan-rakan baru dalam list follower anda. 

Sila FOLLOW BLOG mereka :


Sila LIKE PAGE mereka :


Sila FOLLOW IG mereka :
[nor_farihan] [aimimiddleton] [shidaradzuan] [ct aman] [huda] [asha]

Senarai Hadiah :
Goodie Beg - 40 pemenang (Mama)
Top up RM 10 - 9 pememang
Top up RM 5 - 5 pemenang
Wang Tunai RM 30 - 2 pemenang
Dish Wash Concentrate Shaklee - 1 pemenang
Potrait - 2 pemenang
Novel - 1 pemenang
Shawl - 5 pemenang
Fridge Magnet + Bookmark LE - 3 pemenang
Button Bagde + Bookmark LE - 2 pemenang
Agent Dorship Sophie - 20 pemenang
Brooch - 2 pemenang
Header Blog - 1 pemenang
Keychain - 1 pemenang
Buku Motivasi - 1 pemenang
Coin Purse dan Bookmark - 5 pemenang
Nota : Diharap semua peserta dapat memenuhi syarat yang ditetapkan, dan enjoy blogwalking oke!


MERDEKA !!!


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

1
Orang Memberi Komen

Perkembangan 9 Bulan Hannani



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

31 Ogos 2014


Tanggal 10 Ogos yang lalu genab la usia baby Hannani 9 bulan. Lepas cuti raya hari tu Cikgu Faiz dan Encik Suami bawak Hannani pergi klinik untuk check up dan suntikan. Seronok sangat sebab berat Hannani dah 8kg. Hihi. Dan yang paling bernasib baik pada hari tu Hannani tak payah kena injection sebab nurse cakap Hannani dah dapat suntikan tu masa umur 5 bulan. Jadi, suntikan yang seterusnya pada usia setahun. Lega sangat tau sebab Cikgu Faiz ni takut jarum. Huhuhu.




Baby ni dah pandai membebel tau. Perkataan yang dia suka cakap sekarang ni "atatatatata....... , nanananananana......". Hihi. Tak padan dengan perempuan suka betul menjerit tau. Lepas tu pandai pulak marah abang dia. Huhuhu. Garang ni.




Lepas tu sekarang ni dah pandai nak menampar muka orang tau. Yang selalu jadi mangsa ialah orang yang dukung dia. Hahaha. Tengok muka Hannani je kena penampar. Huhu. Garang betul. Lepas tu suka mencekau muka orang. Huhu. Suka sangat buat mulut macam dekat atas tu. Hihi.




Kalau pasal mengutip nombor satu. Hish... benda yang kecik halus pon Hannani boleh nampak tau. Bahaya budak kecik ni. Lepas tu tak boleh tengok orang makan dia pon terliur je. Haha. Hannani tak macam abang. Kalau boleh semua dia nak makan. Abangnya dulu tak berapa nak makan sangat. Kalau bagi makan biskut tak boleh bagi dia pegang sendiri sebab nanti semua dia masuk dalam mulut dan banyak la yang terbuang kan. Jadinya terpaksa suapkan dia jadi takde la yang jatuh-jatuh kan. Hihi.




Sekarang ni juga Hannani dah pandai tepuk tangan bila dengar lagu "tepuk amai-amai, belalang kupu-kupu". Hihi. Kadang-kadang sekejap je tepuk lepas tu malas dah. Haha. Banyak songeh tau baby girl ni. Geram je tengok. Nasib baik anak sendiri. Hihi. Budak ni juga dah pandai nak memanjat. Pantang ada tempat nak berpaut cepat je dia nak berdiri. Hihi. Dah tak sabar nak berjalan la tu. Habis la bonda kalau Hannani dapat kaki nanti. Makin slim la bonda. Huhuhu.




Syukur alhamdulillah Hannani membesar dengan baik sepanjang hampir 10 bulan ini. Semoga Hannani akan menjadi anak yang solehah dan dapat menyejukkan hati keluarga. Amin.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Lawatan Sambil Belajar ke Zoo Negara



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 31 Ogos 2014


Minggu lepas, Cikgu Faiz bersama unit Prasekolah SKPU telah menganjurkan Lawatan Sambil Belajar ke Zoo Negara bersama murid-murid Prasekolah 2014. Seramai 48 orang murid dan 4 orang guru turut serta di dalam aktiviti ini. Ini bukan pertama kali Cikgu Faiz ke Zoo Negara kerana sebelum ini dan tahun-tahun yang lepas pernah juga membawa murid ke sini dan berjalan-jalan bersama keluarga tercinta.


Dalam trip ini Cikgu Faiz menggunakan khidmat pakej yang ditawarkan oleh agensi Matahari Travel. Murid-murid hanya perlu membayar RM45 sahaja. Bayaran ini tidak termasuk panda okey. Hihi. Kalau nak tengok panda kena tambah lagi RM15 ye. Huuuu... Dapat tengok rumah panda je la. Bayaran RM45 tu termasuklah harga tiket, bas dan makan tengahari.




Sebelum bertolak. Menunggu kehadiran murid-murid. Sambil tu minum ephyra dulu supaya lebih bertenaga nak mengawal murid-murid nanti. Hihi. Abaikan rak yang bersepah tu ye. Hihi. Penuh dengan buku je.




Masa dalam bas nak bertolak ke Zoo Negara. Bukan main riuh lagi semuanya. Seronok sangat kot dapat naik bas. Huhu.





Sampai je zoo, pemandu pelancong kami iaitu Wing sibuk menguruskan hal tiket masuk dan cikgu pulak settle hal budak-budak nak ke tandas. Huhuhu. Jammed kejap tandas dibuatnya dengan kehadiran kami. Hihi. Lepas dapat tiket dan semua dah masuk ke dalam zoo kami terus dibawa menaiki tram. Untuk kali pertama, 4 tram digunakan untuk membawa rombongan dari sekolah kami. Hihi. Seronok tak terkata murid-murid ni dapat naik tram dan melihat sendiri haiwan-haiwan dengan mata kepala sendiri. Cikgu Faiz tak dapat nak snap gambar disebabkan kamera yang tak berapa nak cantik. Huhu. Korang bayangkan sendiri la ye. Heee....




Ha.... nampak tak gambar tak berapa cantik kan. Sobsob. Ni masa dekat taman orang utan. Tapi sebelum tu kami dibawa menyaksikan pertunjukan haiwan dulu selama lebih kurang 30 minit. Murid-murid suka sangat tengok pertunjukan singa laut, burung kakak tua dan apa tah lagi satu haiwan tu. Lupa dah namanya. Huhu. Yang penting murid-murid seronok.




Ini gambar selepas pertunjukan haiwan. Muka letih dan lapar je semua. Lepas ni nak isi perut dulu lepas tu baru sambung jalan-jalan lagi.




Dah tak sabar nak makan. Sebelum tu kena baca doa dulu ye. Hihihi. Jemput makan cikgu, jemput makan kawan-kawan. Hihi.




Keseluruhannya Cikgu Faiz bersyukur sangat semuanya berjalan dengan lancar. Segalanya dipermudahkan. Lega sangat-sangat kami selamat pergi dan selamat pulang semula ke sekolah. Selesai sudah aktiviti hujung tahun bersama murid-murid Prasekolah. Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...