0
Orang Memberi Komen

Topup Mini Giveaway By Cik Mimie



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 31 Julai 2015



Dipersilakan klik banner untuk sertai ^^


Orang Korea cakap melayu --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Hannani Sakit Mata Lagi



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 31 Julai 2015


Cikgu Faiz kembali lagi setelah menghilangkan diri selama beberapa hari. Hihi. Macam biasa la tak dapat nak update blog sebab mata ini begitu mencemburui Cikgu Faiz untuk update blog ini. Kihkih. Nikmat untuk tidur lebih bermakna. Hikhik. Takde apa sangat nak cerita sebenarnya cuma nak berkongsi gambar Hannani sebelum raya hari tu. Hihi.


Bercakap pasal Hannani kan, dua hari lepas mata Hannani bengkak lagi. Jika korang ada baca entri Hannani SAKIT MATA ni korang tau la. Masa bulan puasa hari tu mata Hannani bengkak sebelah. Kali ini lagi sebelah pula yang bengkak. Nasib baik la ubat mata hari tu ada lagi. Cikgu Faiz cuma titiskan ubat mata tu setiap 12 jam. Alhamdulillah sekarang dan surut. Tak tahu la mungkin semut atau mana-mana serangga yang terlalu sukakan Hannani sampai gigit kedua kelopak mata anak dara tu. Hihihi. Darah manis la katakan. Huhu. Abangnya okey pulak tak kena gigit pon. Hahaha. Nampak sangat Hannani yang sering menjadi sasaran serangga.



Ini gambar sebelum raya. Masa ni mata Hannani sudah pulih berkat tunggu berjam-jam dekat hospital hari tu. Huhuhu. Nak selfie anak dara ni. Nak tengok muka sendiri dekat handphone.





Konon posing ala-ala candid la tu. Penat je bonda cakap suruh pandang handphone tapi langsung tak dilayan. Huhuhu.





Hambik. Kuih raya buatan emak Cikgu Faiz. Kuih ni la yang mak buat tiap-tiap tahun selain biskut Dahlia tu. Tempeyek dan biskut senyum. Cikgu Faiz pon tak pasti kenapa ianya digelar biskut senyum. Dalamnya ada sebutir kacang. Hihihi. Semuanya kuih dulu-dulu yang mak buat. Mak nak mengimbas nostalgia dulu-dulu la tu. Hihihi. Sekian.


Ayam takde dalam dunia ni?? Oh no !!! --> TENGOK NI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Suka Main Bedak



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 27 Julai 2015


Siapa dekat rumah ada adik-adik yang masih kecil? Kalau yang dah berumah tangga tu mesti ada anak kecik kan. Kalau korang perhatikan anak-anak kecik korang tu mesti ada je benda-benda yang dia nak teroka kan. Terutamanya bila anak korang tu dah biasa dipakaikan bedak selepas mandi. Bila korang tengah sibuk dengan sesuatu kerja tu dalam diam budak-budak kecik ni akan memulakan operasi mereka. Hihi. Contohnya seperti di bawah ini.



Baik punya aktiviti. Kalau jumpa je botol bedak memang habis la. Mula-mula bedak akan ditabur sebanyak-banyaknya di atas lantai. Nasib baik la Cikgu Faiz cepat sedar akan aktiviti Hannani ni. Kalau tidak habis la sebotol bedak tu. Huhu.




Sambil-sambil tabur bedak tu tangan dok sapu bedak dekat muka sampai putih melepak. Seluar jangan cakap la habis putih. Ini dah macam iklan Qu Puteh je. Huhu.




Bonda nak ambik gambar dok panggil Hannani suruh pandang kamera langsung tak nak pandang. Tau la tu salah diri sendiri sebab main bedak tak berani nak tengok bonda. Mula-mula tu memang nak marah tapi cepat-cepat ambik handphone nak ambik gambar Hannani ni terus hilang rasa marah tu. Huhu.




Berpura-pura main handphone sedangkan hakikatnya takut kena marah dengan bonda. Huhuhu. Gaya macam nak selfie pon ada. Hihi. Qu Puteh, barulah putihhhh...


Tak cukup duit sebab ..... --> BACA SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...