0
Orang Memberi Komen

Hannani Sakit Mata, Abang Hakim Kena Hernia



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 07 Julai 2015


Hari ni Cikgu Faiz CRK. Sebabnya Hannani tak sihat. Mata dia bengkak tak boleh nak buka sebelah. Dah macam ketumbit pulak. Dari segi fizikal Hannani sihat walafiat cuma matanya sahaja yang perlukan rawatan. Pagi tadi macam biasa keluar tapi destinasi ke Hospital Serdang. Parking jangan cakap la awal-awal lagi dah penuh. Akhirnya parking di satu kawasan yang agak terpencil jugak. Tak pasal-pasal kena angkut laptop sekali sebab takut pulak kan. Kang tak pasal jadi hal lain pulak.


Sampai di hospital terus ke bahagian Unit Kecemasan dan Trauma. Daftar Hannani dan abang Hakim. Dia pon nak kena rawatan jugak sebab beberapa hari yang lalu terkena 'angin pasang' atau dalam bahasa saintifiknya 'Hernia'. Bila sampai giliran macam biasa la kena bersoal jawab dulu lepas tu tunggu untuk berjumpa doktor pula. Bila dah bersoal jawab dan doktor pon dah check apa-apa yang patut terus menuju ke bahagian mata pulak.


Dah sampai giliran, doktor-doktor check mata Hannani. Mula-mula tu okey je Cikgu Faiz tengok sekali lepas tu doktor suruh tunggu di luar sebab macam faham je bonda tak sampai hati bila tengok anak menangis. Huhu. Tiga orang doktor yang handle Hannani tadi. Cuma nak check mata dan titis ubat. Yang jadi susah sebab Hannani tak diam pulak tu kena bedung. Huhu. Mau tak mengamuk Hannani. Selain tu Hannani kena check kulit jugak sebab kaki dan tangan dia ada kesan gigitan serangga yang banyak. Mungkin alergi.


Siap check Hannani suma doktor pon dah terangkan apa yang patut dibuat. Kalau hari Khamis ni mata Hannani semakin bengkak kami perlu ke hospital semula untuk rawatan susulan. Risau dah. Harap-harap bengkak cepat surut. Tadi pon dah bagi makan antibiotik. Nasib baik la Hannani telan je ubat tu. Huhu. Lepas tu bergegas ke bahagian kulit pulak tapi kena buat appoinment lain pulak. Diorang suggest pergi ke Hospital Putrajaya kalau nak cepat sebab Hospital Serdang sedang dibaik pulih jadi mungkin appoinment Hannani untuk check up kulit tu dalam bulan 12.


Settle urusan Hannani terus ke bahagian lain pulak untuk check abang Hakim. Rupanya kena buat appoinment lain pulak. Ingatkan boleh terus check. Kena pulak tunggu panggilan dari pihak hospital untuk dapatkan tarikh pemeriksaan abang Hakim. Selesai. Terus ke farmasi untuk mengambil ubat Hannani. Selesai ambik ubat terus bergegas pulang ke rumah. Dah tak larat rasanya berlama-lama dekat hospital tu. Huhu. Sampai rumah tadi dalam pukul 2 petang. Lama giler. Apa nak buat. Demi kesihatan anak-anak.




Nak dekat dekat raya ni macam-macam dugaan yang melanda. Tengok mata Hannani yang bengkak tu. Langsung tak boleh buka. Sekarang ni dah okey sikit dah boleh buka mungkin sebab tadi doktor dah titiskan ubat. Moga esok mata Hannani akan semakin pulih. Doakan ye. Sakit-sakit mata pon Hannani ni aktif sangat. Abang pulak suka melayan adik. Anak anak.... Moga cepat sembuh kedua-duanya. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Ephyra Skin Bar - Sabun HOT Masa Kini



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 06 Julai 2015


Bersua lagi kita. Cikgu Faiz baru je tambah stok sabun Ephyra Skin Bar. Dua minggu lepas dah order 20 ketul tapi semalam last order terus habis. Jadinya hari ni order lagi 20 ketul. Biasanya 20 ketul tu sebulan pon tak habis tapi kali ni memang luar biasa sebab cepat sangat dah habis.




Mungkinkah Ephyra Skin Bar semakin dikenali oleh rakyat Malaysia? Mungkin juga penangan Ephyra Skin Bar yang masuk dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O beberapa minggu lepas. Order setakat ni alhamdulillah. Kebanyakan yang order dekat-dekat dengan tempat Cikgu Faiz je jadi boleh terus COD tak payah nak pos. Lagi-lagi musim raya ni takut poslaju lambat sebab parcel memang banyak.


Nak tahu kelebihan Ephyra Skin Bar? Korang boleh baca di entri >INI<




Cikgu Faiz sekarang ni dah jadi pengguna tegar Ephyra Skin Bar. Dah tak beli dan pencuci muka macam sebelum sebelum ni. Setakat ni Ephyra Skin Bar sesuai dengan kulit Cikgu Faiz. Mula-mula pakai dulu je kulit kering tapi Cikgu Faiz ada alternatif lain untuk mengelakkan kulit kering itu terjadi. Caranya dengan mengurangkan penggunaan sabun ni. Contohnya, kalau biasanya guna 2x sehari, Cikgu Faiz cuma cuci sekali sehari je. Alhamdulillah seminggu lepas tu kulit dah tak kering macam selalu dan sekarang ni dah boleh cuci 2x sehari. Kadang-kadang 3x sehari sebab bila cuci muka guna sabun ni kulit muka rasa segar je nak nak dalam bulan puasa ni.




Selain Ephyra Skin Bar, Cikgu Faiz juga ada jual Ephyra kolagen. Lama dan Cikgu Faiz start jual ephyra ni tapi takde masa nak update kat blog. Itu pun ada jugak promote sikit-sikit tapi jarang sangat. Masa sangat mencemburui Cikgu Faiz ni.




Yang ni set Ephyra yang untuk sebulan punya. Sempena Hari Raya ni pembeli akan mendapat sampul raya secara percuma hanya dengan setiap pembelian Ephyra Premium Pack. Selain itu kalau korang nak beli ephyra secara kombo pon boleh tau. Meh nak bagitau harga retail Ephyra.


Ephyra Trial Pack 10 sachets - RM68 SM / RM78 SS * termasuk pos
Ephyra Premium Pack 30 sachets - RM197 SM / RM207 SS * termasuk pos
Ephyra Skin Bar - RM39 * tak termasuk pos


Tapi tapi tapi.... ada harga istimewa untuk mereka yang berminat nak beli ephyra secara kombo sama ada Ephyra Trial Pack + Skin Bar atau Ephyra Premium Pack + Skin Bar. Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh terus WhatsApp Cikgu Faiz di nombor 012-9771902. Kalau nak COD pon boleh bergantung kepada lokasi Cikgu Faiz berada pada ketika itu tapi setakat ni Cikgu Faiz cuma buat COD di sekitar kawasan Puchong dan Taman Equine yang terletak di Seri Kembangan. Area Shah Alam pon boleh kalau yang dekat dekat dengan Puchong tu. Kalau jauh sangat Cikgu Faiz akan pos.




Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

1
Orang Memberi Komen

GA Kawaidesu Concept Raya 2015 Bernilai RM395



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 06 Julai 2015



Klik banner jika berminat untuk menyertai give away ini. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 07.07.2015 jam 12.00 tengahari.


Pemilihan Pemenang


Hadiah Utama
Dipilih melalui traffic sources yang tertinggi


Hadiah Yang Lain (Kedua, Ketiga dan Keempat)
dibuat random di random.org


Hadiah Hadiah


Hadiah Utama
(1 pemenang)
Duit Raya rm50 + 1 Supra Pro Foundation + 1 Eyeliner/eyebrow concealer pencil + 2 Shiseido Peel Off mask 


Hadiah Kedua
(6 pemenang)
1 Supra Pro Foundation + 1 Eyeliner/eyebrow concealer pencil + 2 Shiseido Peel Off mask 


Hadiah Ketiga
(4 pemenang)
1 Eyeliner/eyebrow concealer pencil + 2 Shiseido Peel Off mask 


Hadiah Keempat
(3 pemenang)
1 Shiseido Peel Off mask 


Hadiah Saguhati
Kesemua Penyertaan akan dilistkan di Blog List

Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...