1
Orang Memberi Komen

Segmen: Bloglist Haslina : July 2017



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Jumaat . 23 Jun 2017


KLIK BANNER UNTUK SERTAI.


Cikgu Faiz tag | Mala | Cik Miela | Mama Pipie


P/S : Semua syarat-syarat Cikgu Faiz dah buat ^^


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Hasil Bidaan Di Chilindo



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 23 Jun 2017


Alhamdulillah, Cikgu Faiz dah selamat sampai di Bentong malam tadi. Tahun ni giliran beraya di Bentong dahulu. Tinggal sehari sahaja lagi sebelum kita akan meraikan kemenangan setelah sebulan berpuasa. Okey, Cikgu Faiz nak cerita ni. Malam tadi sampai je rumah abah, lepas susun semua barang-barang dalam bilik, Cikgu Faiz terus terkam kotak yang ada di atas meja. Biasa la shopping online. Hihi.




Cikgu Faiz beli ni ha.... Monopod dan Mobile Stand Tripod hasil bidaan di chilindo. Sebenarnya tak terfikir pon nak beli dua benda tu. Cikgu Faiz dapat tau pon melalui biras. Hahaha. Lepas tu saje je nak cuba. Lepas tu terjumpa benda ni dan terfikir alang-alang dah nak raya ni apa kata bida benda ni. Kali pertama bida monopod dapat la RM4.30. Mobile Stand Tripod tu bida kali ke 2 baru dapat harga RM3.10. Sebelum tu Cikgu Faiz bida warna lain jadi lebih dari RM5. Hihi. Kita nak murah-murah je sebab baru nak cuba kan. Jadi raya ni senang la kalau nak ambik gambar satu keluarga kan. Tak perlu bersusah payah nak minta orang lain ambikkan. Guna je Mobile Stand Tripod ni. Encik Suami gelak-gelak je tengok Cikgu Faiz beli benda ni. Huh. Lepas tu dia juga sibuk nak tolong pasang. Hahaha. Okey, tambah caj perkhidmatan 10% RM0.74 sen dan kos penghantaran RM8. Jumlah keseluruhannya RM16.14 sen. Hihi. Berbaloi la jugak kan. Murah.


Rasanya ramai juga yang dah tahu kot pasal chilindo ni sebab iklan kat facabook pon selalu keluar. Kalau korang nak cuba juga boleh je klik link di bawah ni.



Korang boleh log ni masuk dengan >CONNECT WITH FACEBOOK<.  Lepas tu boleh la pilih barang apa yang korang nak bida. Untuk membuat pembayaran, korang boleh ke >TROLI SAYA<. Pembayaran hanya melalui bank OCBC sahaja atau kalau korang nak COD, bayar lepas dapat barang. Tapi biasanya COD ni ada kawasan yang tertentu sahaja. Kalau ada online banking itu lebih mudah untuk membuat pembayaran. Bila dah buat bayaran tu, cepat-cepat email slip pembayaran dan invoice pada email chilindo tu. Oh ya, invoice tu korang boleh screenshot dekat 'troli saya'. Bila dah settle semua, tunggu je barang sampai. Nanti dorang akan update no tracking dekat email korang jadi pastikan email yang korang guna tu memang boleh buka. Dekat 'troli saya' pon dorang update tapi yang Cikgu Faiz punya tak berhapdet sampai la sekarang. Huhu. Takpe la. Mungkin ada kesilapan di mana-mana yang penting barang dah pun sampai dengan selamat.


Kalau dah murah, adat la kalau ianya tak menepati citarasa korang seperti dalam gambar. Tak boleh la buat berlasak sangat kan. Guna elok-elok In Sha Allah tahan lama. Huhu. Okey, setakat ini sahaja perkongsian dari Cikgu Faiz. Selamat Membida. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

MINI TOPUP GIVEAWAY by MerahCekelat



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 10 Jun 2017



KLIK BANNER UNTUK SERTAI.


Cikgu Faiz tag | Mama Pipie | Puan Kuci | Anis Farhana


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...