1
Orang Memberi Komen

Giveaway 2014 Mialiana.com



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 20 September 2014



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....


Memang murah --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Cara Menyemak Kedudukan Blog Di Alexa



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 19 September 2014


Teringat pula hari tu ada yang bertanya tentang cara bagaimana kita nak semak kedudukan blog di ALEXA. Entri tu di SINI





Caranya mudah saja. Korang cuma perlu pergi ke laman web http://www.alexa.com/ dan masukkan url blog. Lepas tu klik GO. Boleh rujuk gambar di bawah.





Senang bukan? Selamat mencuba.


Saya suka makan --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Liebster Award



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 19 September 2014


Liebster Award kembali lagi. Bagi mereka yang tak tahu, Liebster Award tu korang yang ditag dikehendaki menjawab soalan-soalan yang dikemukakan. Lepas tu korang kena bagi soalan dan tag pada rakan-rakan yang lain pula. Baiklah, kali ini Cikgu Faiz telah ditag oleh blogger SERBA SALAH. Anda sudah bersedia? Jom kita mulakan.




Sebelum itu jom kita lihat apa syarat-syarat yang perlu dipatuhi oleh mereka yang tercalon di Liebster Award ni. Antara syarat-syaratnya ialah :

  • Sertakan nama dan URL rakan anda yang telah dicalonkan di Liebster Award ni.
  • Jawab 11 soalan yang diajukan.
  • Anda wajib mencalonkan 11 blog lain.
  • Cipta 11 soalan anda sendiri dan mereka yang tercalon wajib menjawab kesemua soalan tersebut.
  • Maklumkan kepada 11 blog yang tercalon supaya mereka menjawab soalan anda itu.

Sekarang masa untuk menjawab 11 soalan yang diajukan.....

1. Apa erti kehidupan pada anda?
Erti kehidupan pada pendapat Cikgu Faiz ialah bagaimana kita memanfaatkan masa yang ada dengan melakukan perkara-perkara yang berfaedah. Sesuatu perkara yang membuatkan kita belajar sesuatu darinya.


2. Suka baca buku? Apa jenis buku?
Cikgu Faiz suka baca novel cintan cintun terutamanya novel yang diadaptasi ke drama tv. Hihi.


3. Apa hobi anda di masa lapang?
Hobi.... Hmmm.... Cikgu Faiz suka membaca novel seperti di atas, melayari internet, mengemas rumah, berniaga secara dalam talian. Hihi.


4. Apa impian anda?
Teringin sangat nak ada rumah sendiri memandangkan umur pon dah masuk 30an. Doakan impian Cikgu Faiz ni cepat-cepat menjadi kenyataan.


5. Makanan kegemaran anda?
Banyak sangat. Paling suka makan sambal petai/jering, gulai tempoyak/sambal tempoyak, asam pedas, laksa, mi kari. Pendek kata semua masakan kampung la.


6. Suka dengar lagu genre apa?
Balada, hip hop. Tak tentu jugak. Ikut pada kesedapan lagu tersebut. Hihi. Lagu korea pon suka jugak.


7. Apa yang anda lihat pada persekitaran anda?
Suasana yang sangat mendamaikan sebab sekarang ni Cikgu Faiz berada di kampung halaman. Hihi.


8. Apa pandangan anda terhadap masyarakat masa kini?
Masyarakat masa kini terlalu obses dengan gadjet. 


9. Apa harapan anda untuk Malaysia?
Semoga negara Malaysia akan terus aman dan damai. Takut bila dengar macam-macam perkara yang terjadi di negara lain.


10. Apa ketakutan anda?
Rusuhan kaum.


11. Sertakan doa dan pengharapan anda.
 Cikgu Faiz berharap semoga diberi kekuatan yang berterusan untuk mendidik anak bangsa walaupun sekarang ni orang luar selalu mencari kesilapan cikgu. Semoga dimurahkan rezeki untuk terus menyara kehidupan bersama keluarga tercinta. Amin.


Fuhhh.... selesai juga menjawab 11 soalan. Sekarang ni masa untuk Cikgu Faiz mencalonkan 11 rakan blogger yang lain pula. Mari kita lihat siapa yang kena...



Tahniah kepada yang tersenarai. Harap korang dapat menjawab 11 soalan Cikgu Faiz ni dengan hati yang tulus ikhlas.


1. Kenapa korang suka berblog?
2. Macam mana korang boleh terjebak dengan dunia blog?
3. Tempat menarik yang korang pernah sampai.
4. Apa haiwan kesayangan korang?
5. Bila stress apa yang korang selalu buat?
6. Korang pakai handphone jenama apa? Apa yang menarik tentang handphone tu?
7. Suka masak apa?
8. Kenangan pahit yang korang pernah alami.
9. Suka selfie? Kenapa?
10. Filem yang paling best korang pernah tonton. Kenapa?
11. Apa yang korang suka tentang blog Cikgu Faiz?


Selamat menjawab !! Jangan lupa tag Cikgu Faiz bila korang dah jawab ye. Sekian.


Comel --> SINI


Yang menaip,


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...