14
Orang Memberi Komen

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 03 April 2016



Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Aktiviti Di Prasekolah | Aquarium Ikan Saya



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 02 April 2016


Ini merupakan aktiviti 2 minggu yang lalu. Dah lama nak update tapi line internet tidak mengizinkan. Aktiviti ini boleh digunakan untuk mata pelajaran matematik dan kreativiti estetika. Aktiviti ini boleh digunakan untuk tema haiwan di air. Selain itu, aktiviti ini bertujuan untuk melatih perkembangan motor halus kanak-kanak.



Mula-mula murid perlu mewarnakan gambar serta melorek nombor 1-5.




Bila dah siap warna baru boleh gunting gambar ikan dan murid akan menampal mengikut kreativiti masing-masing.



Nombor 1-5 tu Cikgu Faiz minta murid tulis guna warna hitam sebab baru nampak terang dan jelas nombor tu.



Semasa menjalankan aktiviti ini, guru perlu menerapkan unsur-unsur keselamatan supaya murid tidak mengacu-acukan gunting kepada rakan dan tidak menggunting benda lain selain kertas yang diberi itu.



Murid-murid Cikgu Faiz ni memang suka kalau buat aktiviti macam ni. Bila buat tu masing-masing tekun dan tidak terlalu bising.



Dan inilah hasilnya... Semua dah ada aquarium ikan masing-masing. Yang penting, semua pon seronok.



Di sini Cikgu Faiz sertakan lembaran kerja ni korang boleh la download dan buat di rumah bersama anak-anak. Cikgu Faiz dapat pon dekat google je. Hihi. Sekian.



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 20 Mac 2016



*sila tekan banner diatas untuk join*


Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10


Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016



Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...