7
Orang Memberi Komen

GA GUDBYE by DEDEQ



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 29 Mac 2014



Klik banner ^ ^




Aww... seksinya --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Mini GA T-shirt Blogger



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 28 Mac 2014



Klik banner ^ ^

Hanya seorang pemenang bertuah akan dipilih. Pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2014.

Sekian.



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Segmen Bloglist April 2014



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 28 Mac 2014



Klik banner ^ ^


Senarai hadiah

Kategori A
5 blog dicari untuk disenaraikan dalam bloglist selama lebih kurang 1 bulan - dari sekarang hingga hujung bulan April


Kategori B
Paparan like (bagi yang ada) page utama anda akan diletak di footage (rujuk bawah entri) 
setiap entri secara bergilir-gilir selama sebulan.
Dan juga review blog secara eksklusif dari mummy.


PEMILIHAN:
Kategori A : Undian oleh random.org
Kategori B : Bilangan komen terbanyak sepanjang segmen berlangsung.


TAMBAHAN:
TIGA peserta pertama akan serta-merta akan dimasukkan ke dalam senarai bloglist untuk senang mummy nak wat blogwalking ~wink~




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Pelik bin Ajaib



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 26 Mac 2014


Pelik tetapi benar. Itulah yang Cikgu Faiz sedang alami sekarang apabila broadband masih belum dapat 'connect' walaupun bilnya telah dibayar semalam. Huhu. Biasanya internet akan boleh diakses dalam masa beberapa jam setelah bil dibayar. Ini dah 24 jam masih tak dapat digunakan. Tak pasal-pasal kena update guna handphone yang tak berapa nak canggih ni. Internet pon slow je. Huhu. Sabar je la.




Dah lama tak upload gambar sendiri. Hihi. Ini aktiviti malam tadi bersama suami, anak-anak dan adik-adik ipar. Jenuh mencari kedai makan sebab semua penuh + ada yang tutup. Akhirnya sampai la di kedai ini. Makan ala-ala western. Huhu. Sorry la takde gambar makanan. Tak ingat dah nak ambik gambar. Makanan sampai je terus ngap. Haha.


Berbalik kepada isu broadband tadi. Kalau malam ni atau esok masih tiada connection terpaksa la telefon celcom. Ni yang tak berkenan ni. Harap-harap malam ni internet dah okey. Nak buat assignment pon tergendala. 


Sekian.


 Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

CPUV | McDonald's Spicy Chicken | Tesco Online March Mother | DiGi - Project Red



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 22 Mac 2014


Terlebih dahulu Cikgu Faiz ingin memohon ampun dan maaf kerana sudah agak lama tidak membalas kunjungan rakan-rakan blog. Internet sudah mula buat hal. Ditambah pula dengan kerja-kerja seharian. Tak menang tangan dibuatnya. Harap korang tak serik untuk singgah di blog ini yer. Kepada yang sudi singgah dan tinggalkan komen berbanyak terima kasih diucapkan. Ada masa nanti ingat nak try buat satu segmen mudah. Hehe. Saje nak cuba. Tak pernah buat lagi. Hihi. Tapi ini masih dalam perancangan. Kalau semua assignment Cikgu Faiz dah submit baru boleh on :)





CPUV datang lagi. Alhamdulillah bulan Mac ini banyak CPUV yang nuffnang bagi. Terima kasih nuffnang. Cikgu Faiz terharu sangat. CPUV pertama datangnya daripada McDonald's Spicy Chicken. Baru beberapa hari lepas drive thru McDonalds. Tak sangat dapat pulak CPUV ni. Hihi.


CPUV kedua pula datangnya daripada Tesco Online March Mother. Macam tau tau aje yang Cikgu Faiz sekeluarga selalu shopping dekat pasaraya Tesco. Hihi. Cikgu Faiz suka shopping dekat Tesco sebab kat sana ada banyak pilihan dan harga pon boleh tahan jugak. Kadang-kadang ada sale susu dan pampers. Biasa la kalau ada anak memang suka pergi shopping dekat pasaraya yang ada sale susu dan pampers ni. Hihi. Mana yang boleh jimat kita jimatkan. Tak gitu?


CPUV yang ketiga pula datangnya daripada Digi - Project Red. Terima kasih diucapkan kepada ketiga-tiga penaja iklan ini yer. Harap lama la bertahan di blog ini. Cikgu Faiz dah tak sabar nak cash out nuffnang buat kali yang kedua. Target kali ini dalam RM150. Hihi. RM100 pon tak lepas lagi ni ha. Huhu. Sekian.



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

CPUV | KFC - Zinger Reloaded



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 18 Mac 2014


Lagi tiga hari sahaja bekerja untuk minggu ini. Lepas tu boleh bercuti seminggu. Yahuuu !!! Nak balik kampung. Nak dekat sebulan jugak tak balik ni. 






Nampaknya nuffnang tengah baik hati sangat ni sebab Cikgu Faiz dapat CPUV terbaru lagi. Alhamdulillah CPUV kali ini datangnya daripada KFC - Zinger Reloaded. Macam tau tau je yang Cikgu Faiz sekeluarga memang peminat KFC. Hehe. Sebulan sekali mesti dok cari KFC.


Ni tak lama dah nak gaji boleh la cuba Zinger Reloaded pulak. Hehe. Yang pasti, ayam goreng KFC tetap menjadi keutamaan terutama peha ayam. Hihi. Kegemaran abang Faqih Hakim tu. Sekarang ni pulak KFC dah ada Drive Tru jadi makin senang la nak beli tak payah bersusah payah nak beratur lagi. Tunggu je dalam kereta tak ke mudah dan menjimatkan tenaga. Hihi.


Banyak pulak hihi Cikgu Faiz ni ye. Okey la. Sampai ketemu lagi. Sekian :)


Siapa pulak yang nak bagi kereta percuma ni? --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

Baucar Buku 1 Malaysia



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 16 Mac 2014


Di saat Cikgu Faiz menaip entri ini hujan sedang membasahi bumi. Alhamdulillah. Dari pagi hingga sekarang masih hujan. Pagi tadi hujan macam nak tak nak je tapi sekarang ni baru lebat sikit. Syukur. Semoga jerebu akan beransur pulih pada hari esok. Tak lupa juga doa buat MH370. Semoga akan dijumpai dalam masa terdekat. Amin..




Gembira sangat sebab semalam dapat Baucar Buku 1 Malaysia berjumlah RM250. Eh, jangan nak perasan ye. Bukan Cikgu Faiz yang dapat tapi Encik Suami. Hahaha. Kan dah terkena. Hihi. Tapi tak kisah la kan, apa-apa yang berkaitan dengan suami mesti la kena kongsi dengan isteri. Hee...


Cikgu Faiz target nak menumpang beli stok pen merah dan hitam banyak-banyak. Hihi. Senang tak payah asyik nak pergi beli aje. Lepas tu nak mintak novel satu. Hehe. Dah mintak baucar RM50 dan Encik Suami kata boleh yang penting lepas ni Cikgu Faiz kena belanja Encik Suami pulak la. Huhu. Boleh aje. Heeee..


Tak sabar nak shopping sakan dengan baucar ni. Tapi kena tunggu masa yang sesuai sebab sekarang ni tengah musim jerebu takut nak bawak Hannani dan abang keluar. Bila dah okey nanti baru boleh pergi. Siapa lagi yang dapat baucar buku ni sila angkat tangan cikgu nak tengok. Hehe. Sekian.


Nak handphone ni --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

CPUV | Herbal Essence



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 16 Mac 2014


Sempena ulang tahun perkahwinan Cikgu Faiz yang ke-5 baru-baru ini nuffnang telah berbesar hati dengan memberi CPUV terbaru. Yeayyy... seronok betul bila dapat CPUV. 




CPUV terbaru ni datangnya daripada Herbal Essence iaitu satu produk penjagaan rambut. Tak pernah lagi try syampu jenama ini nanti boleh la cuba. Yang penting baunya mesti wangi kan. Hehe.




Ha.... macam ni la rupa iklan Herbal Essence. Kalau korang ternampak iklan ni sudi-sudikanlah klik ye. Hehe. Budi dan jasamu akan ku kenang. Jerit je dekat cbox Cikgu Faiz ye. Jumlah CPUV yang sedang 'on going' sebanyak empat. Jumlah kesemua CPUV yang Cikgu Faiz dapat dah tak ingat berapa. Huhu. Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Pencarian Bloglist 2014 by AlyaniMatshah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 15 Mac 2014


Klik banner ^ ^



AlyaniMatshah mencari 2 org top refferal
hadiah : menjadi agen topup secara percuma.
3 orang bertuah
Hadiah : topup rm5


Selamat Pengantin Baru --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

11
Orang Memberi Komen

Sudah Lima Tahun



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 14 Mac 2014





Tarikh keramat itu tiba lagi.

Hampir terlupa tarikh itu akibat sibuk dengan kerja-kerja seharian.

Pagi tadi tanya si dia, adakah ingat hari ini hari apa?

Si dia berkata, ingat.. Dia yang tidur awal.

Ye.. Ingat nak tunggu detik 12 malam tapi apakan daya.

Bersempena dengan 14 Mac ini, semoga kita akan terus bersama dalam melayari bahtera rumahtangga.

Bukan mudah kerana terlalu banyak onak dan duri yang harus dihadapi.

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang ke - 5 buat KITA.



Leb u mucuk mucuk :)



Argghhh !!! Tak dapat nak karang lebih-lebih dah sebab abang Faqih Hakim mintak bonda basuh yayak dia pulak. Huhuhu. Bonda baru nak beremosi ni :) Hehe. Sekian dulu.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

10
Orang Memberi Komen

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 14 Mac 2014


Terjumpa satu segmen simple yang hadiahnya berupa satu Mini Power Bank. Nak join? Klik je banner di bawah ini.




Manalah tahu kot kot ada rezeki kan. Hihi. Tarikh tutup belum diputuskan lagi jadi anda yang belum join masih berpeluang untuk menang. Cepat cepat !!


Sekian.


Bunga? --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Hadiah Giveaway Mieya Atiera



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 13 Mac 2014


Semalam dapat hadiah giveaway lagi. Hihi. Rezeki anak-anak. Huhu. Comel je bantal burung hantu ni. Hadiah ni dari giveaway Miera Atiera



Kombinasi warna yang menarik. Hehe. Mentang-mentang ada warna pink.



Hannani pon tidak mahu ketinggalan bergambar dengan bantal burung hantu. Huhuhu.



Inilah pemilik sebenar bantal burung hantu tu. Huhuhu.



Jadi bantal busuk la lepas ni. Hihihi. Terima kasih kepada penganjur giveaway dan sponsor :)


Ini bukan Winter Sonata --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Aktiviti Di Prasekolah | MH370



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

 Khamis . 13 Mac 2014


Hari keenam MH370 hilang. Sampai hari ini masih belum ditemui. Entah apa kesudahan nasib mereka yang terlibat. 


Bersempena dengan kehilangan pesawat itu, hari ini Cikgu Faiz meminta murid-murid prasekolah mewarnakan gambar berkaitan dengan peristiwa MH370.





Walau apa pun yang terjadi, kita harus percaya pada qada' dan qadar. Mungkin semua yang berlaku ada hikmahnya. Yang pasti, hanya Dia yang mengetahui.


Yang menaip,


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

Pulanglah MH370 :'(



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 12 Mac 2014




Turut bersedih di atas kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370. Cikgu Faiz terkejut jugak apabila mendengar berita tersebut. Kehilangannya amat tragis dan menyayat hati kecil ini. Entah bagaimana agaknya keadaan penumpang dan anak kapal di dalam pesawat tersebut. Semoga semuanya berada di dalam keadaan yang selamat. 


Dari hari ke hari ternanti-nantikan kepulangan pesawat MH370 bersama para penumpang dan anak kapal. Kehilangan pesawat tersebut terus menjadi misteri sehingga ke hari ini. Apakah sebenarnya yang terjadi? Ya Allah... Engkau lindungilah mereka semua dari segala bahaya. Walaupun mereka langsung tiada apa-apa kaitan dengan diri ini, namun kehilangan yang secara tiba-tiba itu amat dirasai. 


Wahai pesawat MH370, pulanglah segera kerana kami di sini sangat menantikan kepulanganmu :(


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

11
Orang Memberi Komen

CPUV | LINE Shopping , University of London Education



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 09 Mac 2014


Alhamdulillah, bulan Mac ini nuffnang dengan berbesar hati telah memberi dua cpuv untuk blog ini. Hooyehhh.. suka sangat sangat. Terima kasih tau nuffnang.




Terima kasih yang tak terhingga kepada LINE Shopping dan University of London Education. Dua cpuv untuk bulan Januari dan Februari masih berjalan dan ini menjadikan kesemua cpuv yang sedang berjalan berjumlah empat. 


Sekian.


Jom window shopping --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Hannani Susah Tidur Malam | Hadiah Sponsor GA



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 09 Mac 2014


Baru dapat update entri yang betul-betul. Beberapa hari ini hanya dapat update dengan join giveaway je. Huhu. Itu aje yang sempat daripada tak update langsung. Nak tahu, Hannani sekarang ni dah susah nak tidur malam tau. Selalu Hannani akan tidur pukul 10 atau 11 malam. Bila dah sibuk nak tidurkan Hannani, secara tidak langsung Cikgu Faiz akan tertidur sekali. Huhuhu.




Esok petang, InsyaAllah Cikgu Faiz akan poskan hadiah sponsor Giveaway Gadis Floral by Cik Akie. Cikgu Faiz sponsor keychain aje. Ada lima orang pemenang tapi hanya dua orang sahaja yang telah menuntut hadiah berkenaan. Oleh kerana sudah agak lama menunggu jadi terpaksa jugak poskan hadiah yang sedia ada. Buat pemenang, harap dapat bersabar ye :)


Hannani dah bangun ni. Jumpa lagi ye ^ ^




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Awesome Giveaway by FatinDiana



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 09 Mac 2014



Klik banner ^ ^


Hadiah:
Cash RM30 x 1
Novel x 3
Starlight x 1
Tudung bawal x 2
Topup RM5 x 3
Keychain x 1
Bookmark x 1
Ole-ole Jakarta, Indonesia x 2
Ole-ole Bandung, Indonesia x 2
Ole-ole Hatyai, Thailand x 2
File RunningMan x 1
Bantal felt x 1
Keychain felt x 2
Shiseido mask x 1
Arce Pearl Cream x 1 *NEW*
Blouse x 1 *NEW*


Tarikh tamat: 24 Mac 14


Jom shopping --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

Mereka Sangat Comel



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 06 Mac 2014


Dah hampir sebulan kembali bekerja. Rasanya Cikgu Faiz semakin mengenali 25 anak murid di prasekolah. Walaupun penat melayan kerenah mereka namun seronok.





Seawal seminggu Cikgu Faiz dapat mengingat nama-nama mereka. Irfan, Sabri, Akif, Metseller, Zafran, Haiqal, Aqil, Fahmi, Faiz, Haziq, Hafizuddin, Ezric, Fatin, Fadhua, Nisrina, Alya, Wawa, Farisyah, Afza, Auni, Humaira, Puteri, Atilia, Insyirah dan Zulaikha.


 Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 04 Mac 2014



Klik banner ^ ^


HADIAH

1x Thumb Drive TOSHIBA 8GB
1x Sibyl Earphone (Pink)
1x USB Notebook/PC LED Light
1x Travel Cleaning Kit
1x SKII Signs Eye Mask
1x Skin Food Shea Butter Facial Mask Sheet
1x Carrot Collagen Eye Sheet
1x Multipurpose Marker Straps
2x Topup RM10


Best ke teater ni? --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

10
Orang Memberi Komen

Update Blog Guna Handphone Baru



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 03 Mac 2014


Baru je habis mengajar anak-anak prasekolah yang comel-comel tu. Sekarang masa untuk update blog. Tak pernah-pernah Cikgu Faiz update lepas waktu mengajar. Padahal memang banyak kerja ni. Saje curi-curi masa update sekejap. Haha.


Sebenarnya Cikgu Faiz update guna handphone je. Saje nak test hp baru. Huhuhu. Best jugak ye update guna hp ni. Kihkih.



Agak kekok jugak nak menaip dan nak upload gambar. Banyak kali tersilap taip. Huhu. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

Giveaway : Siapa Yang Bertuah?



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 02 Mac 2014



Klik banner ^ ^




Nak kurus? Cuba ni --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...