4
Orang Memberi Komen

Surat Cinta Dari Nuffnang



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 31 Mei 2014


Semalam dapat surat cinta dari nuffnang. Korang ada dapat jugak tak? Nuffnang bagi tips untuk meningkatkan pendapatan blog. Baik sungguh hati nuffnang kan sudi berkongsi tips dengan Cikgu Faiz.






Semua yang nuffnang bagitau tu Cikgu Faiz dah buat. Walaubagaimanapun, terima kasih buat nuffnang kerana prihatin dengan blog Cikgu Faiz ni. Err... bila nuffnang nak bagi CPUV terbaru ye? Hihi.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

Segmen : Mini Topup Giveaway By Jurnal Setiausaha Lelaki



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 30 Mei 2014



Klik banner



Hadiah

1 pemenang x Topup RM30 (Top Referral)
2 pemenang x Topup RM10
4 pemenang x Topup RM5


Tarikh tutup penyertaan

04 Jun 2014




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Liebster Award | Sharina Elyana



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 30 Mei 2014


Tiba-tiba kena tag pulak dah. Sebenarnya dah lama ditag tapi baru hari ni berkesempatan untuk membalas pulak. Huhu. Okey la. The Liebster Award ni telah ditag oleh blogger Sharina Opzzpinky. Fuhh... ada 11 soalan maut yang harus dijawab secara jujur... Nak tahu? Teruskan membaca yer.





Soalan daripada Sharina

1. Ceritakan tentang diri korang.
Okey... Nama saya Nurul Faiz binti Jamaludin. Berasal dari Bentong Pahang. Anak sulung daripada 3 orang adik beradik. Anak tunggal perempuan. Sudah berkahwin dan mempunyai dua orang cahaya mata. Saya seorang guru prasekolah. Saya juga baru berjinak-jinak dengan perniagaan secara 'online'.

2. Macam mana korang handle kemarahan?
Err... cara Cikgu Faiz handle kemarahan ialah dengan tidur. Huhu. Kadang-kadang makan sampai kenyang.

3. Apa perkara paling comel pernah anda lakukan.
Perkara paling comel?? Apa ya? Makan burger sampai comot kot. Haha

4. Apa perkara yang membuatkan anda sedih?
Bila ada orang yang suka cakap belakang. Depan bukan main baik tapi kat belakang mengata kita. Huhu.

5. Pernah shopping on9 dan apa pendapat korang tentang Shopping on9?
Rajin jugak shopping secara 'online' ni. Tergoda dengan barangan yang dijual. Haha.

6. Selalu skodeng blog siapa? yang kalau sehari tak tengok, rasa tak tenteram ja..jangan cakap blog sha pula haha
Dulu-dulu selalu skodeng blog Lyssa Faizureen sebab nak belajar edit blog. Huhuhu. Bog Apit pon ada gak skodeng sebab nak belajar photoshop. Huhuhu.

7. Siapa blogger yang korang teringin nak jumpa? kenapa?
Tak pernah pulak terfikir nak jumpa blogger tapi kalau berpeluang nak sangat jumpa Shida Radzuan, Azhafizah, Sharina Elyana dan ramai lagi la. Huhu. Kenapa? Sebab nak mengeratkan lagi silaturrahim di alam realiti.

8. Apa aktiviti lapang selain blogging?
Main game, mengemas rumah, memasak, membaca.

9. Kalau korang jadi designer blog, apa part yang pertama korang nak ubah dalam blog sha :D
Background blog kasi purple pulak. Asyik pink je. Hihihi.

10. Bila waktu aktif korang BlogWalking?
Malam. Tengok keadaan juga. Kalau ada waktu lapang.

11. Apa perkara yang membuatkan otak anda JEM?
Ketika sedang membuat assignment. Grrrr... banyak benda yang nak difikir, dikarang dan lain-lain.


11 soalan cepu mas daripada Cikgu Faiz. Jawab jangan tak jawab. Hihi.

1. Gelaran manja korang.
2. Cita-cita sewaktu kecil.
3. Makanan kegemaran.
4. Suka shopping apa?
5. Siapa kawan baik korang?
6. Pernah kena rotan dengan cikgu tak? Sebab apa?
7. Haiwan kegemaran korang?
8. Tempat shopping yang paling best korang pernah pergi?
9. Cerita kartun kegemaran korang.
10. Barang paling mahal yang korang pernah beli? Berapa harganya?
11. Pendapat korang tentang blog Cikgu Faiz? Hihi.


11 blogger yang bertuah



Sekian dan selamat menjawab soalan. Hihihi.



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Bersama Duta Ephyra di Karnival Jom Heboh



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 30 Mei 2014


Bersantai di hari cuti. Hihi. Nikmatnya dapat merehatkan diri. Sekarang ada di rumah mertua dulu. Minggu depan baru pulang ke kampung halaman Cikgu Faiz pulak. Tak sabar betul rasanya. 


Sabtu lepas Cikgu Faiz pergi ke Karnival Jom Heboh di Putrajaya semata-mata nak beli Ephyra. Hihi. Entri tu kat SINI. Agaknya memang dah rezeki kan, dapat pulak berjumpa dengan duta ephyra iaitu Memey Suhaiza. Heh, mulanya Cikgu Faiz langsung tak perasankan Memey almaklum la tengah sibuk dengan ephyra. Hikhik. Sampai la Encik Suami yang bagitau terus suruh Cikgu Faiz ambik gambar dengan Memey. Huhuhu.




Masa tu Memey tengah bersembang dengan seseorang. Tak pasti pulak siapa tapi macam CEO ephyra je. Itu pun baru terfikir masa dalam kereta. Aish... rugi tak dapat bergambar dengan kak Amiza Ephyra tu. Hihi. 




Memey langsung tak sombong. Bila dia nampak Cikgu Faiz je terus datang dekat dan bergambar. Huhu. Senyuman tak lekang dari bibirnya. Kita yang tengok ni pon sejuk je hati. Takut jugak kot kot artis ni sombong ke apa kan. Bukan main tinggi lagi Memey ni. Nampak sangat Cikgu Faiz ni kemetot. Huhu. Cantik sangat Memey. Comel. Sempat pulak Memey bersoal jawab dengan Cikgu Faiz tentang baju yang dipakai sama dengan abang Hakim. Hihi. Siap tanya beli dekat mana. Hihi.


Tapi agak frust sebab tak dapat bergambar dengan Awish yang comel tu. Hihi. Bila nak balik tetibe je Awish muncul. Huhu. Encik Suami suruh bergambar dengan Norman Hakim tapi Cikgu Faiz pulak yang segan. Hihi. Terima kasih la Encik Suami sebab sudi melayan kerenah isteri yang macam macam ni. Huhuhu.


Sekarang ni Encik Suami pon dah mula terjebak dengan ephyra. Hihi. Hari ni masuk hari ke-2 minum ephyra. Heh, lepas 10 hari nanti nak tahu keberkesanan ephyra pada Encik Suami. Nantikan testimoninya ye. Kepada yang baru nak mencuba ephyra tu boleh whatsapp Cikgu Faiz di talian 0129771902. Ephyra ada dalam bentuk pek percubaan (10 sachets) dan premium pek (30 sachets). Harga semestinya lebih murah berbanding harga di pasaran.


Sekian.


Jom selfie dan menang hadiah --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Giveaway 3rd Anniversary Syahoney Kitty



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 29 Mei 2014


Klik banner



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

Sambutan Hari Guru 2014 Peringkat Sekolah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 27 Mei 2014


Yeay.... cuti sekolah telah bermula. Pagi tadi ada sambutan Hari Guru peringkat sekolah.  Havoc jugak. Hihi. Tema sambutan kali ini 'Back To School'. Jenuh jugak la nak pergi beli baju sekolah, kasut dan tudung kan tapi Cikgu Faiz pakai tudung bawal je. Huhu. Stok tudung dekat kedai dah takde. Hihi. Apa pun sambutan kali ini sangat best dan happening sangat sangat. Akan ingat sampai bila-bila. Kenangan terindah ni. Hihi.



Hihi. Teruja nak pakai kasut sekolah ni okey. Siap beli stoking lagi tu. Haha. Semangat betul.



Taraaaa !!! Ada gaya student sekolah tak? Hihihi. Nampak tak tu tudung bawal? Hihihi. 



Hadiah daripada murid-murid Prasekolah. Terima kasih ye anak-anak cikgu. Sudi juga nak bagi hadiah dekat cikgu dia yang garang ni. Hihi.



Tiba-tiba dapat anugerah pulak. Hihihi. Tak sangka lekat jugak. Dah macam ABP pon ada. Eh, bukan. AGP. Hahaha. Terharu sangat. Tinggal gantung dekat dinding je ni.



Lepas semua acara selesai ada makan makan pulak. Hihi. Ini aje yang dapat snap. Kek indulgence dari Secret Recipe. Sedap. Kek yang cair di mulut.


Keseluruhannya sambutan Hari Guru kali ini memang best. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

Ephyra di Karnival Jom Heboh, Presint 3 Putrajaya



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 25 Mei 2014


Semalam dapat juga pergi ke Karnival Jom Heboh di Presint 3 Putrajaya. Nasib baik Encik Suami habis kelas pjj tengahari jadi petang tu dapat la pergi. Hihi. Motif utama ke sana hanya satu iaitu EPHYRA. Huhu. Yang lain tak peduli dah. Masa nak pergi tu cuaca dah mendung nak hujan lepas tu sampai sana pon dah renyai-renyai. Tapi nasib baik orang tak ramai sangat dan dapat parkir yang agak dekat jugak la. Fuhhhh...




Heh... semalam terus borong 3 set pek trial. Semuanya RM150 je. Murah tu. Ikut harga sebenar memang tak dapat la kan. 1 set trial ni RM50. Dalam setiap pek ada 1 box ephyra 10 sachet, shaker, pouch bag dan recycle beg ephyra. Wow... memang banyak free gift semalam. Hihi. Mug dan t-shirt ephyra tu dapat free. Hihi. Dapat borang peraduan testimoni ephyra lagi tu. Ha.... peminum tegar ephyra yang ada berhampiran dengan Putrajaya tu apa tunggu lagi? Cepat serbu booth ephyra hari ini. Untung-untung dapat jumpa duta ephyra Memey dan Norman. Hihi.


Oh ya, sekarang ni Cikgu Faiz dah mula berjinak-jinak dengan ephyra dan dah daftar sebagai agen. Jadi kepada yang nak beli ephyra tu boleh la mesej atau whatsapp Cikgu Faiz di talian 012-9771902. Harga? Pastinya murah daripada harga biasa di pasaran. Hihi.


Sekian.


Kenapa pulak dengan Maxis ni? KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014





Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 dilancarkan buat julung kalinya. Pelbagai hadiah menarik telah disediakan khas untuk anda. Jadi, apa tunggu lagi? Jom sertai Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014.

Hadiah :-

Perfume Sample Grade 5A
Dress
Custom Made T-Shirt Geek
Shawl
Mistery Gift
Collagen Lips Mask
Tudung Bawal
Topup

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 ditaja oleh [ DJH ] [ Rexylla ] [ Fatihah Fazlin ] [ Auni Sofea ] [ Rara Farhana ] [ Ana Solehah ] [ Ain ] [ Eryati ]
Jom memeriahkan Giveaway kali ini!!...

KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Hadiah GA dari Eymasu Craft



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 22 Mei 2014


Syukur ke hadrat Illahi kerana Cikgu Faiz telah dapat menyiapkan tugasan PJJ. Rasa lega yang teramat sangat tapi masih ada satu tajuk lagi tau. Hihi. Berat sangat dugaan yang Cikgu Faiz harus tempuh untuk semester ini. Tapi Allah tau apa yang terbaik dan segala kesusahan yang dialami telah dapat dilalui dengan sabar dan tabah.




Yeay... semalam hadiah giveaway sampai lagi. Hihi. Dah lama tak update hadiah-hadiah GA. Minta maaf kepada sponsor yang dulu-dulu ye. Banyak benda yang nak dibuat sampai tak terbuat. Oh ye, hadiah di atas tu daripada EYMASU CRAFT. Terima kasih ye awak. Tadi Cikgu Faiz try buka blog eymasu tapi tak boleh pulak. Mungkin sedang dalam pembinaan agaknya. Felf craft pink tu boleh buat simpan duit. Hihi. Kalau dapat dekat abang Hakim memang habis dikerjakan. Hihi. Satu lagi button magnet ladybird yang comel. Terima kasih sekali lagi.


Eh eh... masa menaip ni ternampak ada lagi satu blog eymasu. Hihi. Ha... cer KLIK. Lepas ni Cikgu Faiz kena beli satu bekas untuk simpan hadiah-hadiah GA ni. Sebagai kenang-kenangan kan. Hihi. 


Okey la. Tak nak berceloteh panjang-panjang. Perut dah lapar la pulak. Mentang-mentang hari ni dah dapat gaji. Hihihi. Tapi sebelum tu nak bagitau kepada sesiapa yang suka window shopping tu boleh la jalan-jalan cuci mata dekat IG Cikgu Faiz yang tak seberapa. Ada barang-barang seperti bag transparent bunga bunga cinta, Apple Learning Quran, Kopi Mata Cen Roma, minyak wangi Dubai dan EPHYRA. Hihihi.



Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

12
Orang Memberi Komen

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 21 Mei 2014



Klik banner


Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;

Tempat Pertama: 1 X RM100
Tempat Kedua: 1 X RM60
Tempat Ketiga: 1 X RM40
Hadiah Saguhati: 5 X RM20


Kopi sedap --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Hadiah Pengomen Tegar Dunia Shida



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 20 Mei 2014


Entri penghargaan buat rakan blogger Shida Radzuan. Nak maklum yang hadiah untuk pengomen tegar dah dapat. Hihihi. Terima kasih sangat-sangat buat Shida. Cikgu Faiz sangat menghargainya.




Kali ni dapat penanda buku lagi + kad nama + button badge. Banyak dah koleksi dari blogger. Thank you so much. Muahhhh !!!


Jom pergi Korea --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Mini GA Cash RM50 by Emas Putih #part3



As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih #part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih 




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

Kopi Mata Cen Roma - Kopi Mata Pertama Di Dunia



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 17 Mei 2014


Rasanya masih belum terlambat untuk Cikgu Faiz mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru di dunia ini. Happy Teacher's Day. Tak kira la anda cikgu apa sekali pun yang pasti tugas anda ialah memberi ilmu kepada anak bangsa. Okey la bersempena dengan Hari Guru ini Cikgu Faiz nak buka order untuk satu produk kesihatan untuk mata iaitu Kopi Mata Cen Roma.




Kopi mata pertama di dunia yang baik untuk mereka yang mempunyai masalah mata seperti rabun jauh atau rabun dekat, mata berair, mata silau, katarak, mata pedih. 

Selain masalah mata, kopi cen roma juga sesuai diminum oleh mereka yang mempunyai penyakit darah tinggi, kencing manis dan nyanyuk.







Sekotak mengandungi 15 sachets.

Harga sekotak : RM60
Postage : RM7 (Semenanjung), RM9 (Sabah dan Sarawak)
Postage 2 kotak : RM9 (Semenanjung), RM12 (Sabah dan Sarawak)


Sekiranya ada yang berminat dengan kopi mata cen roma ni boleh whatsapp Cikgu Faiz di talian 012-9771902


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

Apple Learning Quran Murah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 13 Mei 2014


Sempena dengan Hari Guru yang bakal menjelang tidak lama lagi Cikgu Faiz nak buat promosi sikit. Hihihi. Promosi mainan pembelajaran Apple Learning Quran.






Salah satu mainan Islamik yang sesuai untuk bayi dan kanak-kanak. Sebab apa? Apa yang ada dalam Apple Learning Quran ni? Apple Learning Quran mengandungi :-

1. Doa-doa harian
2. Surah-surah pendek
3. Nasyid
4. Bacaan ketika solat
5. Azan
6. Lampu liplap yang menarik


Secara tidak langsung anak-anak akan belajar berdasarkan apa yang mereka dengar. Maka sebab itu digelar mainan pembelajaran.





Hannani pon ada mainan Apple Learning Quran tapi abang dia selalu kacau. Huhuhu. Kepada yang berminat dengan Apple Learning Quran ni boleh whatsapp di talian 012-9771902.


Harga biasa : RM35 semenanjung / RM38 Sabah Sarawak
Harga Promo : RM30 Semenanjung / RM35 Sabah Sarawak

FREE POSTAGE !!!

Saiz bateri : AAA (3 biji)
Pilihan warna : kuning, oren, hijau


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

11
Orang Memberi Komen

Transparent Bag Murah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Pagi ni Cikgu Faiz nak promote barang sikit. Sempena Hari Ibu ni kan.




Ini adalah beg tranparent yang Cikgu Faiz jual. Banyak sangat kegunaan beg ni. Boleh dijadikan bekas menyimpan alat-alat tulis, barang-barang mekap, barang-barang baby dan apa-apa je la yang nak disimpan. Ada zip sekali. Terdapat lima pilihan warna yang comel.








Harga biasa : RM15
Harga promosi : RM13

Postage 1 pcs semenanjung : RM6
Postage 2 pcs ke atas semenanjung : RM9
Postage Sabah dan Sarawak : RM10


Kepada yang berminat dengan beg transparent di atas boleh PM Cikgu Faiz di facebook SINI atau terus whatsapp di nombor 012-9771902 / WeChat : cikgufaizcute


SEKIAN




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

19
Orang Memberi Komen

Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com



Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.



AISKRIM SEDAP


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...