11
Orang Memberi Komen

BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 29 Jun 2014


BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA

Rara Farhana menjemput anda semua untuk join Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana! Pelbagai hadiah yang awesome lagi best menanti anda! Jom kita ramai-ramai join bagi memeriahkan lagi giveaway ini. Tekan banner di atas untuk joinnnn :D
TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 20 JULY 2014

Birthday Wish To Rara Farhana:
( Selamat Hari Lahir buat adik Rara Farhana yang ke-19. Semoga apa yang dicita-citakan akan menjadi kenyataan, semoga menjadi anak yang solehah, berbakti kepada ibu bapa dan masyarakat. Semoga beroleh kejayaan di dunia dan akhirat serta dipermudahkan segala urusan. Amin. Terima kasih ye kerana sudi jemput Cikgu Faiz join GA ni. Moga murah rezeki adik Rara Farhana lepas ni.) ^_^

Terimalah serangkap pantun ikhlas dari Cikgu Faiz ye...

Pergi ke kedai membeli keladi,
Selamat Hari Jadi !!!!

Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana ini ditaja khas oleh Anisyamir Leejo, ANa Ahmad, Fatin Umira, Ismah, Keyranazleen, Sya Nissa dan Syaz. Terima kasih kepada semua penaja. Semoga dimurahkan rezeki anda semua :)


Murahnya !!!! >SINI<



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

11
Orang Memberi Komen

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 27 Jun 2014



Klik banner


Pengalaman Cikgu Faiz bersama dengan nuffnang. Ermmm.... mengenang kembali detik-detik pertemuan itu. Cewah. Nak dijadikan cerita masa Cikgu Faiz mula-mula buat blog dulu kan rajin juga la blogwalking ke blog lain. Rata-rata blog yang Cikgu Faiz masuk mesti ada iklan. Hihi. Masa tu langsung tak tahu apa-apa pasal nuffnang ni. Huhu. Oleh kerana semua blog pon ada iklan nuffnang maka dengan gigihnya Cikgu Faiz mendaftar semata-mata nak letak iklan dalam blog. Haha. Langsung tak tahu yang nuffnang ni boleh buat duit. Heee....


Bila dah mendaftar pada tahun 2009 tu mula godek-godek blog yang ada tutorial macam mana nak letak iklan nuffnang di blog. Setelah mencuba dengan sedaya upaya akhirnya Cikgu Faiz berjaya juga menempek iklan nuffnang yang diidam-idamkan. Hikhik. Masa mula-mula tu Cikgu Faiz ingat lagi CPC pertama RM0.25 sen kalau tak silap. Punya la lama earning tu tak bergerak-gerak. Kira bertahun jugak la. Haha. Tapi excited jugak tau masa mula-mula tengok walaupun berapa sen aje. Hihi.


Berkat kesabaran yang tinggi dan rajin update dan blogwalking lama kelamaan earning semakin banyak dan mencecah RM50. Beberapa tahun jugak la nak kumpul sebanyak itu. Itu pon dengan bantuan CPUV yang rajin melekat di blog Cikgu Faiz dan iklan CPC. Tapi Cikgu Faiz kumpul dulu sehinggalah mencecah RM120.++. September 2013 Cikgu Faiz cash out earning yang pertama dan pada bulan November 2013 cheque dari nuffnang muncul di rumah. Hihi. Masa tu baru balik dari hospital lepas bersalinkan Hannani. Lama jugak la dok peram cheque tu dan Cikgu Faiz cash masa awal tahun 2014. Sebab cash out kerana masa tu memang nak pakai duit. Fuhhh... nasib baik ada cheque nuffnang. Dapat la membantu sikit. Sekarang ini Cikgu Faiz masih mengumpul earning untuk cash out buat kali yang kedua. Dan harapannya moga-moga kali ini dapat kumpul lebih lagi dan lagi. Hihihi.


Itu sahaja cerita Cikgu Faiz bersama dengan nuffnang. Nuffnang menceriakan hari-hariku. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

English Proficiency for Preschool Teachers (EPPT) 2014



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 24 Jun 2014


Balik je dari sekolah tadi rasa macam tak sedap badan pulak. Rasa nak demam. Harap-harap jangan la demam dalam masa terdekat ini sebab hari Khamis ada Open Day dengan ibu bapa. Kalau tiba-tiba MC siapa pula nak menjawab dengan ibu bapa. Kena pulak tahun ni ibu bapa cengil cengil belaka. Pantang silap sikit mula la nak kecoh. Sabar je la. Asam garam kehidupan seorang guru macam tu la.


Hihi. Mukadimah panjang betul. Sebenarnya nak cerita tentang aktiviti di sekolah hari ini. Lepas habis kelas Prasekolah pada jam 12.00 tengahari bergegas pula ke SK Puchong Perdana untuk melaksanakan program mentor mentee untuk guru-guru Prasekolah. Program ini wajib dijalankan selama dua jam setengah.




Program ini akan berlangsung sehingga bulan September kalau tak silap. Dah lupa pula. Guru-guru pula diwajibkan untuk hadir pada setiap kali program ini dijalankan. Dalam sebulan tu ada la dua atau tiga kali perjumpaan. Program ini menyeluruh satu Malaysia. Khas untuk guru-guru Prasekolah sahaja. Hihi. Tujuannya untuk memantapkan lagi penggunaan bahasa Inggeris semasa sesi pengajaran dan pembelajaran di dalam kelas. Best juga program ini sekurang-kurangnya dapat juga menambahkan ilmu pengetahuan serta dapat meningkatkan lagi penguasaan bahasa Inggeris di kalangan guru.




Untuk menghilangkan mengantuk jom kita bergambar sebentar. Hihi. Selepas program ini tamat akan ada peperiksaan dan mesti ada peningkatan sebanyak 30% tau. Huhu. Sebelum program ini bermula kami cikgu-cikgu prasekolah sudah menjawab soalan bahasa Inggeris ni. 40 objektif dan 1 soalan esei pendek. Hihi. Harap-harap nanti ada la peningkatan. Baru dapat kad hijau. Hihihi.


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Kasut Sekolah Untuk Dijual



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 23 Jun 2014





Kasut sekolah untuk dijual. Baru pakai sekali je masa Sambutan Hari Guru bulan lepas. Saiz kecik aje 5. Hihi. Ada yang berminat tak? Kalau ada WhatsApp / Telegram Cikgu Faiz di talian 012-9771902.

Harga : RM20 semenanjung Malaysia
RM25 Sabah dan Sarawak


MAKAN


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

Ranking Alexa Hari Ini



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 22 Jun 2014


Sakit tekak menyerang lagi. Salah satu aset yang paling berharga ni kalau takde memang susah sebab gaji tiap-tiap bulan itu bergantung kepada aset ini. Sekarang masih kurang sihat. Mungkin faktor persekitaran yang kurang sihat sekarang ini, cuaca pula panas dan agak kering. Sekarang ni suara dah ala-ala rock pulak. Haha. Minggu lepas ada satu hari tu suara langsung tak keluar tapi berusaha jugak untuk bercakap. Huhu. Sedih. Murid-murid pon pelik kenapa suara Cikgu Faiz macam tu. Hihi. Lepas tu ada pulak yang suruh Cikgu Faiz minum air suam. Hikhik. Sayang jugak mereka dengan Cikgu Faiz ni walaupun selalu kena marah. Heee.... Cikgu marah tanda sayang <3 center="">




Dah lama tak check ranking Alexa. Hihi. Kali ini ada peningkatan sikit. Yahuuu.... sukanya. Ranking pertama ada >DI SINI< Alhamdulillah berkat kesungguhan dan tidak mengenal erti putus asa akhirnya berjaya jugak buang satu nombor. Hikhik. Lepas ni kena maintain la pulak ye.


Ranking Alexa 1 - 13,646
Ranking Alexa 2 - 12,773
Ranking Alexa 3 - 9,654 (terkini)


Ini merupakan ranking di Malaysia okey. Yang global tu memang tak pandang dah. Haha. Fokus dekat Malaysia dulu. Lepas ni akan lebih bersemangat untuk berblog dengan adanya ranking ini. Yeah... caiyok. Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Hadiah Mini Giveaway Intan Berlian



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 21 Jun 2014


Hannani dah tidur. Hari ni asyik meragam aje. Tak boleh letak langsung. Buat kerja pon kena cepat-cepat sebab Hannani dah menangis. Huhu. Tapi nasib baik sempat masak nasi dan lauk ayam goreng dan sambal udang. Hihi. 


Hari tu kan Cikgu Faiz ada join satu mini giveaway yang simple di blog Intan Berlian. Caranya mudah saja hanya letakkan link blog. Hihi. Cikgu Faiz pon apa lagi kan, bila nampak giveaway yang senang-senang tu terus la join. Hihi. Tak sangka pulak boleh menang. Rezeki Hannani...




Ha... inilah hadiah tu. Cantik kan. Dress warna kuning. Tak sabar pulak nak tunggu Hannani besar boleh pakaikan dia baju ni lepas tu ambik gambar. Hihihi. Terima kasih kepada blogger Intan Berlian kerana bermurah hati menganjurkan mini giveaway yang tersangatlah mudah dan hadiah yang comel ni. Semoga murah rezeki Intan Berlian sekeluarga ya. Amin.


Kepada yang nak mengenali kak Intan Berlian dengan lebih lanjut boleh la ke blog beliau di >SINI< Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Hannani Demam



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 21 Jun 2014


Sepatutnya pagi ini Cikgu Faiz terlibat dengan Temasya Sukan di sekolah. Tetapi apakan daya, Hannani demam pula. Tak sampai hati nak tinggalkan dia dekat taska. Lagi pulak tak tergamak nak biarkan anak kecil yang sedang sakit di taska. Encik Suami pula ada sekolah ganti. Ni Hannani baru je tidur semula lepas minum susu. Malam dan awal pagi tadi asyik meragam je dia. Tidur je tak lama lepas tu menangis. Badan panas. Nak tumbuh gigi rasanya ni.




Masa cuti sekolah baru-baru ni pon Hannani ada demam sekali. Maksudnya ini merupakan kali kedua Hannani demam. Sekarang umur dah 7 bulan. Gambar di atas masa demam hari tu. Memang sengaja ikat tuala basah dekat kepala dia sebab nak hilangkan panas. Nampak dia suka je terus ambik gambar. Hihihi. 




Semoga Hannani cepat sihat. Risau kalau baby demam. Badan pulak kejap panas kejap okey. Yang penting kena sentiasa tuam dengan tuala basah. Bila dah tak sihat ni makin banyak la ragamnya. Tak boleh berenggang langsung dengan bonda. Manja sangat baby girl ni. Saje nak buat abang jelous. Huhuhu.




Bila Hannani dah sihat nanti boleh la sambung aktiviti seperti gambar di atas tu. Mengacau abang dia. Hahaha. Selalu abang kacau adik, ni adik pulak nak kacau abang. Hihi. Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Hadiah Giveaway SyaHoney Kitty



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 20 Jun 2014


Baru-baru ini Cikgu Faiz menang giveaway INI di blog SyaHoney Kitty. Dah dapat pon hadiahnya. Hihihi. Cute sangat.




Comel kan.. Kecik je botolnya. Bau pon wangi. 




C&H Body Perfume Inspired By Paris Hilton Pasport


Tak rugi join giveaway ni. Kalau bernasib baik boleh menang hadiah. Hihihi. Suka suka suka. Terima kasih kepada SyaHoney Kitty selaku penganjur giveaway dan juga sponsor hadiah yang Cikgu Faiz menang ni. Moga bertambah murah rezeki awak selepas ini. Amin.


Selain hadiah ini Cikgu Faiz ada menang giveaway yang lain jugak. Hihi. Rezeki anak-anak. Tapi tak sempat nak snap gambar hadiah lagi. Nanti Cikgu Faiz update hadiah lain pulak okey. Sekian.



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

JUNE GIVEAWAY OLEH MA



Assalamualaikum w.b.t
*********************************

Tekan Banner Diatas Untuk Menyertai

Ditaja oleh :


Senarai Hadiah :
Double Stemcell RM 250 | TOPUP RM65 | Perla Coffee Rm35++ | 1 Set Tupperware Rm63 | Penanda Buku | Frame | Wallet | Mac Eye Liner

JOM SERTAI SEKARANG 

Pemenang dipilih berdasarkan
-Top Refferal  
-Tag rakan plg byk 
-Random


Yang benar,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Giveaway Cash RM150 MrJocko



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 17 Jun 2014


Giveaway lagi nampaknya. Hihi. Saja nak mencuba nasib mana tahu ada rezeki. Korang pon boleh join kalaiu berminat ye. Klik banner di bawah ini.




Hadiahnya berupa wang tunai RM50 untuk tiga orang pemenang bertuah. Best kan. Apa tunggu lagi. Join sekarang tau...


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Segmen Saya Mahu Doodle Dayang Deno



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 14 Jun 2014


Tengah blogwalking terjumpa segmen ni. Terus join sebagai tanda sokongan :)


klik banner untuk penyertaan

**Perhatian
  • 30 Pemenang dicari
  • Setiap pemenang akan mendapat sepasang doodle *seperti yang terdapat pada gambar
  • Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 


Tamat : 11.59malam @15 Jun 2014


Yang benar,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

15
Orang Memberi Komen

Segmen 12 Jam Bloglist #9 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 14 Jun 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #9 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Yang benar,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

GA mini Power Bank by Labyrinth



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 13 Jun 2014



Klik banner

Tarikh tutup : 21 Jun 2014



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Kopi Mata Cen Roma Untuk Mata Anda



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 12 Jun 2014


Beberapa minggu lepas Cikgu Faiz ada cerita tentang Kopi Mata kan. Kali ni entri yang lebih lanjut mengenai Kopi Mata Pertama Di Dunia iaitu Kopi Mata Cen Roma.




Untuk pengetahuan semua, setiap paket Kopi Mata Cen Roma mengandungi 0.34% Flora Glo Lutein.


Apa itu Lutein?

Lutein kaya dengan karotenoid (b-karotena) iaitu nutrien yang penting untuk melindungi mata daripada cahaya UV. Litein boleh didapati di dalam kale, bayam, brokoli atau sayur-sayuran berwarna merah, jingga, kuning dan hijau. Mata di kawasan macula adalah terdiri daripada lutein. Ia melindungi kita dari cahaya berbahaya UV. Apabila badan tidak dapat menghasilkan lutein, ia akan berkurangan apabila kita meningkat usia. Jadi, penambahan tahap lutein melalui diet adalah penting seperti meminum Kopi Mata Cen Roma.


Kenapa pilih Flora Glo Lutein?

Flora Glo Lutein dipatenkan di Amerika Syarikat dan Kanada. Ia mempunyai proses pembersihan yang unik dan cukup inovatif dan digunakan di dalam ujian klinikal lebih daripada mana-mana lutein yang lain. Flora Glo Lutein diekstrak dari bunga Marigold Afican yang ditanam di Thailand dan India tanpa racun perosak.


3 Fungsi utama Lutein.

KARATENOID yang membantu merawat penyakit mata terutama AMD, katarak, rabun dan sangat baik untuk jantung.

ANTIOKSIDAN yang berfungsi seperti tentera untuk meneutralkan radikal bebas dan melambatkan proses penuaan.

SERAP CAHAYA BIRU iaitu melindungi kawasan macula dengan menapis cahaya biru. Biru adalah gelombang cahaya UV seperti UVB, UVA dan UVC yang dihasilkan oleh komputer, televisyen, telefon bimbit dan lain-lain.


>>> Penyelidikan klinikal menunjukkan bahawa anda perlu mendapat 10mg lutein seharian untuk menjaga kesihatan mata.


Kopi Mata Cen Roma baik untuk penyakit mata seperti :-

  • AMD (umur berkaitan degenerasi macula)
  • Mata berair
  • Mata pedih
  • Mata kabur
  • Mata silau
  • Rabun dekat
  • Rabun jauh
  • Katarak
  • Mata gatal
  • Migrain
  • Gout
  • Sakit jantung
  • Kanser
  • Diabetes
  • Alzheimer


Sekotak Kopi Mata Cen Roma mengandungi 15 paket dan berharga RM60 tidak termasuk pos. Sekiranya anda berminat dengan kopi mata ini boleh SMS/WhatsApp/Telegram : 012-9771902. Sekian.


Jom usha tablet baru --> SINI


Yang menaip,


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

Giveaway Jun by Syira Lokman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Khamis . 12 Jun 2014



Klik banner


>33 pemenang dicari !!!<

>Tamat pada 17 Jun 2014 jam 11.59 malam<


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

9
Orang Memberi Komen

CPUV | Whisper Mesh & Cotton



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 08 Jun 2014


Bersyukur ke hadrat Illahi kerana Cikgu Faiz masih bernafas di bumi ini. Tahniah diucapkan kepada warga Pahang kerana malam tadi Pahang menang 2-1 melawan Felda. Huhu. Memang cuak giler la malam tadi bila Pahang tak dapat menjaringkan gol. Bila dah nak habis baru dapat. Syukur alhamdulillah. Rezeki berpihak kepada pemain Pahang. Tahniah Pahang !!!


Lama jugak Cikgu Faiz tak update blog. Hmmm... baru je check ranking Alexa aritu lepas tu berazam nak rajin update tetapi malangnya ada sahaja yang mengganggu. Aisshhh.... kali ni masalah internet pulak dah. Kuota 5gb dari celcom dah habis. Huhu. Jadinya internet mula la slow. Sabar je la. Adoi.... Bengang betul la. Sampai sekarang ni internet masih slow tau tak. Eeee... geram betul la. Hujung bulan 5 baru ni dah bayar. Saje nak buat Cikgu Faiz naik angin.


Tapi nasib baik la nuffnang telah menyejukkan hati Cikgu Faiz ni dengan memberi CPUV terbaru. Kihkih... Mari kita lihat CPUV apa yang Cikgu Faiz dapat...





CPUV kali ni daripada Whisper Mesh & Cotton. Kalau tak silap hari tu dah dapat tapi takpe la. Janji masyuk.... Hikhik. Agak-agak apa pulak yang Whisper ni nak bagi ye. Hmmm... kalau nak tahu klik aje dekat iklan Whisper Mesh & Cotton ya. Terima kasih kepada yang sudi klik klik tu. Muah muah !


Sekarang ni ada 2 CPUV yang sedang berjalan di dalam blog Cikgu Faiz ni. Tak sabar rasanya nak cash out buat kali yang kedua. Wiwiwi... saya suka saya suka !! Biar earning tu duduk lama-lama sikit dalam akaun. Hihihi. Beranak pinak la banyak-banyak ye. Heeeee....


Oleh kerana internet masih lambat tahap siput sedut maka tak dapat la nak blogwalking dan membalas jejak klik klik korang tu ye. Hmmm... kadang-kadang rasa bersalah jugak sebab tak dapat nak balas jejak korang tapi InsyaAllah dalam minggu ini internet akan pulih tapi tak tahu la bila. Esok dan hari Selasa nak pergi UPSI pulak dah. Ada exam tapi satu habuk pon tak baca. Huhu... Peace.


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih



As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .


Maxis nak bagi handphone baru? Biar betul... <SINI>


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Fenomena Ephyra Di Kalangan Blogger | Testimoni Cikgu Faiz



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 02 Jun 2014


Sebut je ephyra mesti ada yang bertanya. Apakah itu? Ephyra? Tak pernah dengar pun. Cikgu Faiz dulu pun macam tu jugak. Kenal ephyra dari blog. Masa tu kebanyakan blog yang Cikgu Faiz singgah mesti ada cerita pasal ephyra. Apa benda pulak ephya ni? Hihi. Lama kelamaan baru tahu ephyra ni supplemen untuk kecantikan dan kesihatan. Bila baca testimoni dari blogger yang dah pernah try ephyra ni Cikgu Faiz pon teringin jugak tapi masa tu tak tahu nak beli melalui siapa.


Sebelum ni Cikgu Faiz memang tak pernah langsung makan sebarang supplemen. Masa berpantang hari tu je ada makan produk Shaklee. Lepas habis pantang hari tu dalam awal tahun ini Cikgu Faiz nak sangat cuba ephyra ni. Hihi. Godek punya godek terjumpa dalam blog kak Mialiana. Terus private message kak Mia di FB bertanyakan pasal ephyra dan terus order. Haha. Cikgu Faiz order pek percubaan yang mengandungi 10 sachets macam gambar di bawah ini.




Selepas itu bermulalah cabaran Cikgu Faiz bersama ephyra selama 10 hari. Pertama kali minum rasa ephyra memang sedap tak terkata. Cikgu Faiz minum sebelum tidur. Lepas habis 10 sachets berhenti kejap selama beberapa bulan dan sekarang ni dah kembali ber'ephyra'. Kalau ikut pengiraan, Cikgu Faiz dah minum ephyra sebanyak hampir 40 sachets. 


Di sini Cikgu Faiz nak kongsi beberapa perubahan yang diperolehi hasil daripada minum ephyra walaupun tak berapa nak konsisten. Hihi.


Kulit kering dapat diatasi

Kulit muka Cikgu Faiz ni memang bermasalah jugak kadang-kadang tapi tak teruk sangat. Suasana tak boleh terlalu sejuk mula la kulit muka akan kering terutama di bahagian dahi tapi setelah minum ephyra selama 10 hari Cikgu Faiz mula perasan yang kulit muka dah tak kering. Terkejut jugak.


Bibir dah tak kering

Ha... yang ni memang masalah yang agak kronik jugak. Cikgu Faiz tak boleh pakai gincu bibir dan lip balm. Lepas pakai mesti bibir akan jadi kering. Mula la rasa kurang keyakinan diri apabila bersua dengan orang kan. Tapi ephyra telah berjaya menyelesaikan masalah Cikgu Faiz yang satu ni. Bibir dah tak kering dan tangan Cikgu Faiz ni takde dah gatal nak mengopek kesan kering tu sampai berdarah bibir.


Lebih bertenaga

Kerja-kerja seharian memang memerlukan tenaga yang lebih dan berpanjangan. Mana nak handle budak-budak dalam kelas, balik rumah dah sibuk dengan kerja rumah dan anak-anak pulak. Tengah malam baru dapat berehat. Macam biasa la kan lepas minum ephyra badan dah kurang letih walaupun Cikgu Faiz selalu balik lewat kerana sibuk dengan kerja. Bila badan tak penat nak buat kerja apa pun rasa seronok kan.


Kuat makan

Haha... yang ni memang tak boleh blah. Tapi tak tau la orang lain macam mana kan. Mungkin disebabkan metabolisma badan Cikgu Faiz ni tinggi jadi sebab tu kot jadi berselera untuk makan. Haha. Cikgu Faiz ni memang dah kurus sangat walaupun makan banyak tapi ephyra mungkin sedikit sebanyak membantu supaya selera makan tu bertambah lagi. Moga-moga naik la berat badan ni sikit. Dah lama kot tak timbang. Selalu berat 38kg jer. Eh.. tapi jangan risau tau. Ephyra juga boleh menurunkan berat badan walaupun kita makan macam biasa. Hebat kan.


Mudah lawas

Heh.. sekarang ni masalah sembelit sudah dapat diatasi dengan ephyra. Walaupun 2 hari tak membuang tapi tak sembelit. Tu yang best. Jadi tak perlu risau lagi bila dah beberapa hari tak membuang. Hihihi.




Walaupun mungkin tak banyak kesan yang Cikgu Faiz dapat tapi setakat ini Cikgu Faiz sangat berpuas hati dengan ephyra. Tak rugi cuba. Lain orang lain penerimaan badannya kan. Tak salah mencuba sesuatu produk itu untuk kebaikan diri kita. Kalau serasi teruskan dan kalau tak okey berhenti. Mudah je. Hihihi. Yang pasti lepas minum ephyra kita mesti minum air kosong yang banyak supaya ephyra dapat bertindakbalas secara maksimum di dalam tubuh badan kita. 


Kepada yang baru nak mencuba ephyra boleh je berhubung dengan Cikgu Faiz ye. Selalu kalau beli pek percubaan tak dapat shaker tapi kalau dengan Cikgu Faiz InsyaAllah akan dapat. Harga mestilah mampu milik dan lebih murah berbanding harga biasa di pasaran. Hihi. Nak beli pek premium 30 sachets terus pon boleh. Buat stok sebulan. Boleh mesej / WhatsApp 0129771902.


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Ranking Alexa Blog Ding Dang 1



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 01 Jun 2014


Semua blogger sibuk update pasal ranking alexa. Cikgu Faiz pon cuba jugak la check. Hehe. Banyak betul nombor. Nampak sangat blog ni tak popular. Huhuhu. Tapi takpe.... jadikan ianya sebagai semangat untuk memantapkan lagi pengisian blog Ding Dang ini.



Ini merupakan ranking pada 30 Mei 2014. Fuhhh.... jauh tu nak naik lagi. Hihihi. 





Baru kejap ni check lagi wahh... ada peningkatan sikit la. Daripada 13,646 terus ke 12,773. Heh, sekurang-kurangnya turun jugak walaupun sikit kan. Hihi. Suka suka. Oleh sebab blog ini tak konsisten sangat maka sebab itu la kadang naik kadang turun. Lain la kalau hari-hari dok menghadap laptop je. Hihi. Kekangan masa menyebabkan Cikgu Faiz terpaksa mengabaikan blog buat seketika walaupun hati ni membuak-buak nak update. Hihi.


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...