7
Orang Memberi Komen

Dapat Kad Hari Raya



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 19 Julai 2014


Tiba-tiba pulak sakit perut. Huhu. Baru je nak menaip ada je halangan yang mendatang. Cabaran cabaran. Memang dah beberapa hari langsung tak dapat nak update blog ni. Masa cuti baru la dapat luangkan masa dengan blog. Sabar je la. Banyak benda nak cerita ni tapi Cikgu Faiz nak cerita tentang kad raya yang Cikgu Faiz dapat baru-baru ini.





Satu je pon kad raya yang dapat. Huhu. Itu pon nak kecoh kan. Haha. Kad raya ini daripada blogger Shida Radzuan. Simple sangat kad raya ni. Ada peluang nanti nak jugak buat kad raya sendiri tapi kena upah orang la untuk design kan. Hihi. Kalau tak silap Cikgu Faiz dapat kad raya ni sebab penyertaan giveaway nuffnang yang Shida anjurkan baru-baru ini. Terima kasih Shida sebab masih simpan details akak. Hihi. Tak sempat nak PM Shida tau tau kad raya dah sampai. Heeee.


Akhir kata, terima kasih sekali lagi. Sayang Shida ketat ketau tau. Haha. Sekian.


Dilema la pulak --> BACA LA


Yang merepek,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

Jalan-Jalan Cari Pasal



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 13 Julai 2014


Semalam aktiviti cuma bawa anak-anak window shopping di IOI Mall Puchong. Yang sebenarnya tujuan utama sebab nak beli buku untuk murid tapi dah alang-alang sampai tu baik cuci mata sekali. Hihi. Pagi-pagi tu dah sibuk siap-siapkan abang dan adik dulu. Kebiasaannya kalau nak keluar ke mana-mana memang anak-anak dulu akan bersiap sebab Cikgu Faiz ni kalau dah siap berdandan memang tak suka nak buat kerja lagi. Hihi. Bila anak-anak dah siap tu barulah lega sikit kan.




Teruja betul nak mekap kan Hannani ni. Hihi. Sekarang ni tak boleh duduk diam dah. Bila baring tu kena cepat-cepat sapu minyak angin lepas tu pakaikan pampers sebab nanti Hannani akan meniarap dengan pantas. Hihi. Lasak dah baby girl ni. Gambar ni abahnya yang ambik nampak gelap sebab tak pasang lampu. Hihi.




Ha.... yang atas ni okey sikit. Hihi. Nak tahu bukan main susah lagi nak mintak Hannani pandang kamera. Mula-mula nak ambik gambar duduk tapi Hannani ni asyik tak diam je lepas tu tak pandang kamera. Huhu. Last last Cikgu Faiz pegang macam tu la nak bagi dia diam sikit. Hihi. Cantik tak baju raya Hannani? Hihi. Tak sabar nak pakai dah. Pencil skirt dan baju tu Cikgu Faiz beli melalui biras. Harga sepasang RM29 je. Tak termasuk legging tu. Hihi. Headband tu pulak beli kat instagram dan harganya RM10 kalau tak silap. Muka Hannani monyok sebab tak berapa sihat. Dia batuk dan selesema.




Tengok la tu. Muka sedih je. Huhu. Masa ni tak nak duduk dalam stroller nak berdukung dengan abah je keje. Dah pandai buli abah ni.




Baru nak senyum sikit. Hihi. Manja sangat Hannani ni.




Inilah dia abang Hannani yang perasan hensem. Hihihi. Kerjanya asyik nak buli adik. Huhu. Nasib la Hannani dapat abang yang mengade-ngade ni. Sekian laporan aktiviti semalam. Sehingga bertemu lagi di lain entri.


Ini bukan Najwa Latif --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Mini Topup Giveaway 2 By Jurnal Setiausaha Lelaki



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 13 Julai 2014



Klik banner.


Hadiah

1 pemenang x Topup RM20 (Top Referral)
12 pemenang x Topup RM5


Mandi laut --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

CPUV | Kastam Malaysia



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 11 Julai 2014


Sekejap je dah hari Jumaat kan. Tak lama lagi dah nak masuk bulan Syawal pulak. Alhamdulillah bulan Ramadhan ni rezeki mencurah-curah dan tak terkecuali rezeki nuffnang. Cikgu Faiz dapat CPUV terbaru lagi. Hihihi.




Itu dia CPUV yang terbaru iaitu daripada Kastam Malaysia. Kalau ikutkan jumlah earning yang terkumpul ni dah boleh sangat nak cash out tapi Cikgu Faiz ingat nak tunggu sampai bulan September la. Hihi. Kiranya setahun la kumpul earning nuffnang ni. 


Kepada mereka yang rajin bertandang ke blog ini rajin-rajin la klik apa-apa yang patut ye. Hihi. InsyaAllah Cikgu Faiz akan balas balik apa yang korang dah buat tu. Cuma cepat atau lambat aje almaklum la Cikgu Faiz ni blogger suku masa je. Hihihi.


Nak tahu tips untuk dapatkan CPUV? Baca >SINI<
juga...
cerita cheque yang pertama dari Nuffnang >TEKAN<


Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih



As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]



Tips puasa --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

13
Orang Memberi Komen

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY




Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan  Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.


Kucing sape la ni? KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 04 Julai 2014



Nak join klik SINI


Saje nak mencuba nasib. Mana tahu rezeki kan. Hihi. Kalau la Cikgu Faiz menang RM300 tu ingat nak beli baju raya abang Hakim la. Lepas tu boleh tambah-tambah koleksi baju Hannani juga. Kalau ada baki boleh sedekah dekat budak-budak yang datang beraya ke rumah nanti. Hihi. Kalau ada rezeki. Amin.


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

CPUV | S&P Food - Coconut Milk



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

04 Julai 2014



Lama betul tak dapat CPUV terbaru. Sedih jugak tapi sabarkan hati. Dua hari lepas baru dapat CPUV terbaru untuk bulan Julai.


CPUV ini datangnya daripada S&P Food - Coconut Milk. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh la klik ye. Buat masa sekarang ni mood berblog teramat la lemau. Hmmm..... terima kasih kepada yang sudi singgah dan komen di blog Cikgu Faiz ya. Sekarang ni kuota internet dah habis jadi terpaksa tunggu lagi dua minggu baru akan laju semula dan masa tu Cikgu Faiz akan singgah ke blog anda pulak ye. Maaf sangat sangat. Mana yang dapat masuk tu Cikgu Faiz balas dulu. Yang tak dapat tu akan datang ye kawan-kawan.


Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...