2
Orang Memberi Komen

CPUV | Jimat-Jimat McDonald's , Digi - Devices Campaign



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 31 Oktober 2014


Hari terakhir untuk bulan Oktober tahun 2014 ini. Esok dah masuk bulan November. Semakin nak sampai ke penghujung tahun Cikgu Faiz semakin sibuk dengan tugasan seharian. Mana nak uruskan hal-hal kelas, mana nak buat assignment, nak uruskan hal rumahtangga. Makin slim la kalau berterusan macam ni. Huhuhu.


Cukup mukadimah tu. Cikgu Faiz cuma nak update nuffnang je. Hihihi. Sila jangan meluat ye. Mari lihat apa CPUV yang Cikgu Faiz dapat kali ini.





Dua hari lepas dapat CPUV ni. Terus dapat 4 ketul. Terbeliak bijik mata bila tengok CPUV yang agak banyak jugak tu. Macam biasa Cikgu Faiz mesti dapat double untuk satu CPUV. Dua ketul dari Jimat-Jimat McDonald's dan dua ketul lagi dari Digi - Devices Campaign. Mesti korang pon dapat kan. Alhamdulillah rezeki walaupun jumlah earning tu tak banyak.


Salah satu tips yang Cikgu Faiz nak kongsikan dengan pembaca semua. Rajin-rajin la buat entri yang berkaitan dengan ilmiah. Sebab apa? Kebanyakan keyword yang masuk dalam blog Cikgu Faiz adalah tentang pendidikan. Kalau adik-adik yang masih belajar tu mungkin boleh buat entri tentang tajuk yang korang belajar hari tu. Boleh juga ambil bahan daripada buku-buku tertentu tapi pastikan ada sumber rujukan di akhir entri anda ye. Macam yang Cikgu Faiz buat di >SINI<


Semoga tips yang tak seberapa tu dapat membantu anda menaikkan trafik blog sekaligus mendapat CPUV. Selamat berkongsi ilmu !!


Jom main boling secara PERCUMA ! --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

CPUV | Win a 3 Days Night Trip, Transitions Optical



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 29 Oktober 2014


Baru je selesai mencetak soalan assignment. Huhu. Banyaknya tugasan yang nak dibuat. Terasa nak mengeluh sangat sangat tapi nak buat macam mana... kena jugak hadapi. Moga semuanya dipermudahkan. 


Sebelum tidur ni Cikgu Faiz nak update nuffnang lagi. Hihi. Kebelakangan ni asyik update nuffnang je kan. Jangan bosan ye. Jom lihat apa cpuv terbaru yang Cikgu Faiz dapat.





Ada 4 cpuv terbaru. Satu daripada Win a 3 Days Night Trip. Kempen ni Cikgu Faiz dapat dua kali. Begitu juga dengan cpuv Transitions Optical juga dapat dua kali. Hihi. Cikgu Faiz pon tertanya-tanya juga kenapa dapat dua kali ek. Agaknya nuffnang tengah baik hati la ni.


Yang tak dapat cpuv tu jangan la sedih sedih. Teruskan dengan mengemaskini blog korang setiap hari. InsyaAllah, lama-lama dapat la tu. Sabar ye. Cikgu Faiz dulu pon macam tu juga. Okey la. Nak beradu dulu. Cau cin cau...


Siapa pernah guna produk ni --> TEKAN


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

Ephyra Tetap Di Hati



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 24 Oktober 2014


Masa demam baru-baru ini Cikgu Faiz langsung tak sentuh ephyra. Bukan apa, mood nak minum tu seakan hilang almaklum la tengah demam kan. Sekarang bila dah kembali sihat Cikgu Faiz mula ber'ephyra' semula. 





Nampaknya dah hampir setahun Cikgu Faiz bersama dengan ephyra ni. Sekali cuba terus jatuh cinta. Kalau nak tahu Cikgu Faiz hanya mencuba pek percubaan untuk 10 hari sahaja tau. Lepas habis berpantangkan Hannani bulan Januari tahun ni baru mula nak mencuba minum. Cikgu Faiz beli dengan blogger Mialiana. Hihi. Sekarang ni Cikgu Faiz pon dah mula menjual ephyra.





Bekalan ephyra semasa berada di kampung. Hihi. Malas nak bawak kotak ephyra tu, Cikgu Faiz masukkan dalam tupperware je. Huhu. Sekarang ni adik Cikgu Faiz pon dah kena minum ephyra sebab dia ada masalah jerawat.





Inilah rupa pek percubaan ephyra tapi takde shaker tau. Pek percubaan ini berharga RM68 bagi semenanjung Malaysia dan RM78 untuk Sabah dan Sarawak. Pek percubaan ni mengandungi 10 sachets ephyra. Kalau nak dapat percuma shaker dan beg ephyra kena la beli yang kotak premium punya. Hihi. Harganya RM197 untuk semenanjung Malaysia dan RM207 untuk Sabah dan Sarawak. Dalam sekotak premium pula ada 30 sachets ephyra. Menarik tak?


Ephyra ni memang sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit. Cikgu Faiz suka minum ephyra sebab dapat memberi tenaga dan kurang rasa penat. Ada juga yang tegur dia kata kulit muka Cikgu Faiz macam flawless gitu tapi Cikgu Faiz macam tak percaya pulak. Hihi. Apa pun ephyra ni memang serasi dengan Cikgu Faiz. InsyaAllah Cikgu Faiz takkan berpaling pada yang lain. Cewah.


Kalau ada yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang ephyra boleh la whatsapp/telegram Cikgu Faiz di talian 012-9771902. Jangan SMS sebab handphone Cikgu Faiz tengah problem. Mesej memang tak boleh masuk sebab dia asyik kata FULL. Nak kena beli hp baru gamaknya. Huhu. Sekian.


Giler punya selfie ni --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

Pelekat Kereta Tudung Bawal Aidijuma



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 23 Oktober 2014


Sejak mula berkecimpung dengan tudung Aidijuma ni pantang balik Senawang mesti nak pergi Mydin. Hihi. Kadang-kadang tu stok untuk design yang terbaru dah habis tapi Cikgu Faiz mesti nak beli sehelai walaupun design lama. Hihi. Rugi kalau dah pergi tapi tak beli walaupun sehelai. Menambahkan koleksi tudung Aidijuma Cikgu Faiz. Hihi.





Sticker kereta Aidijuma tu biras Cikgu Faiz yang bagi. Hihi. Nampak sangat fanatik giler kan tapi belum berkesempatan nak tampal dekat kereta. Hihi. Walaupun sekarang ni Cikgu Faiz dah mula memakai tudung Aidijuma, tudung-tudung bawal yang lama tu pon masih dipakai lagi. Mana-mana baju yang takde padanan yang sesuai dengan tudung Aidijuma tu Cikgu Faiz pakai bawal biasa je. Hihi. Orang kata bil dah ada yang baru, yang lama jangan dilupa pula. Hihi.


Okey la. Tak nak merepek lagi. Selamat pagi semua. Sekian.


Apa yang sedap sangat ni? --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

CPUV | 7 On Going



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 21 Oktober 2014


Lama Cikgu Faiz menyepikan diri. Hampir seminggu Cikgu Faiz demam dan hampir disyaki terkena demam denggi. Alhamdulillah sekarang dah kembali sihat. Hampir seminggu juga Cikgu Faiz tak makan. Huhu. Takde selera langsung nak makan. Blog ini pon dah mula terabai. Kepala masih ada sedikit pening pening lalat.


Bila dah lama blog tak ber update mula la rasa blur nak update apa. Untuk permulaan ini Cikgu Faiz nak update pasal nuffnang dulu la. Ambik mood pelan pelan. Hihi.





Alhamdulillah cpuv asyik masyuk aje masa Cikgu Faiz demam hari tu. Rezeki rezeki. Rasanya mesti ramai yang dapat jugak kan. Syukur. Terima kasih nuffnang dan semua penaja iklan. Sekian.


Nak nak !! SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

CPUV | SME Micro Finance



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 07 Oktober 2014


Esok akan mula bekerja setelah bercuti selama beberapa hari. Semalam blog ini mendapat CPUV lagi. Jom tengok CPUV apa pula yang melekat kali ini.




CPUV yang kedua untuk bulan Oktober ini datangnya daripada SME Micro Finance. Terima kasih yang tak terhingga kepada nuffnang dan penaja iklan yer. Rasanya mesti ramai yang dapat CPUV ni kan. Okey la. Itu je yang Cikgu Faiz nak update. Hihi. Sekian.


Kereta baru --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

6
Orang Memberi Komen

CPUV | Kasi App Campaign



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 05 Oktober 2014


Salam Aidiladha buat semua muslimin dan muslimat. Mesti semua sedang bergembira bersama keluarga kan. Tak kisah la beraya di mana asalkan ianya dapat membahagiakan kamu semua. Di kesempatan ini Cikgu Faiz ingin memohon ampun dan maaf sekiranya Cikgu Faiz ada mengguris perasaan anda semua yang membaca di blog ini.


Alhamdulillah.... bersyukur sangat sebab rezeki semakin hari semakin murah. Sempena Hari Raya Aidiladha ni blog Ding Dang ni telah mendapat CPUV lagi.




Ini merupakan CPUV yang pertama untuk bulan Oktober ini. Datangnya daripada Kasi App Campaign. Terima kasih kepada Nuffnang dan pengiklan kerana sudi menaja iklan ini di blog Cikgu Faiz yang tak seberapa ni. Sekian.


Manis sangat --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Program EPPT Selesai



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 02 Oktober 2014


Hari ini merupakan hari yang terakhir Cikgu Faiz mengikuti Program Mentor Mentee | English Proficiency for Preschool Teachers (EPPT) bagi tahun 2014. Program ini bermula seawal jam 8.00 pagi di SMK Pendidikan Khas Vokasional, Seksyen 17, Shah Alam. Sesi pagi bermula dengan 2 unit yang mesti dihabiskan sebelum guru-guru menjawab soalan yang diberi. Kedua unit tersebut ialah 'writing' iaitu menulis esei dan juga membuat bahan pdp dengan menggunakan bahan-bahan yang boleh dikitar semula.




Lebih kurang pada jam 12.45 tengahari barulah modul berjaya dihabiskan. Isi perut dulu lepas tu baru boleh berehat dan bersolat sehingga jam 2.30 petang. Menu siap ada buah pisang tu. Huhu. Pada jam 2.30 petang semua guru masuk ke dewan untuk menjawab soalan EPPT. Masa awal tahun aritu pon ada jawab juga dan ini merupakan kali yang kedua guru-guru Prasekolah dikehendaki menjawab soalan tersebut yang berbentuk soalan objektif dan soalan esei. Mencabar bukan.


Seperti yang diberitahu oleh pegawai PPD semasa bermulanya program mentor mentee ini, guru mestilah mendapat keputusan yang baik dengan peningkatan sebanyak 30 peratus berbanding keputusan sebelum ini. Entri tu ada di SINI. Lagi la susah hati sebab kena ada peningkatan kan. Huhu.


Guru-guru mula menjawab soalan pada jam 3.00 petang sehingga jam 3.45 petang. Fuhh... lega sangat akhirnya program mentor mentee pada tahun ini telah tamat. Tak sabar nak tahu keputusan peperiksaan tu. Hihihi.




Cikgu Faiz telah mendapat hadiah pen drive ni kerana kehadiran penuh sepanjang program ini berjalan. Kiranya Cikgu Faiz ni tak pernah ponteng la. Hihihi. Macam tau tau je Cikgu Faiz memang memerlukan pen drive baru. Huhuhu. Rezeki kan.


Apa pun masih ada rakan-rakan seperjuangan Cikgu Faiz yang belum menamatkan program ini. Hihi. Selamat Cikgu Faiz dah lepas. Kepada kawan-kawan yang lain tu diucapkan Selamat Menjawab Soalan dengan tenang. Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

1
Orang Memberi Komen

Tambah Koleksi Tudung Bawal Aidijuma



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 1 Oktober 2014


Mata mengantuk. Kepenatan menguasai diri. Tengahari tadi sesudah tamat sesi pdp di kelas prasekolah bergegas pula ke SK Puchong Perdana untuk Program Mentor Mentee sehingga jam 4.30 petang. Macam mana la nak gemuk ni asyik sibuk dengan kerja je. Huhuhu.


Okey la, sebelum Cikgu Faiz merehatkan diri nak update koleksi Tudung Bawal Aidijuma yang terbaru. Hihi. Beli masa pergi The Curve pada hari Ahad yang lalu.




Cikgu Faiz rembat tiga helai je. Dua helai white label car yang berwarna kuning dan ungu. Warna ungu tu kawan Cikgu Faiz nak beli pulak. Huhu. Takpe la. Dah ada satu pon okey. Yang lagi sehelai tu black label blue polkadot yang berharga RM33. White label tu RM10 setiap satu. Nak beli design yang terbaru tapi semua dah habis jadi ini je yang Cikgu Faiz dapat. Huhu.




Selfie kejap ye kawan-kawan. Hihihi. Tak kisah la tak dapat design terbaru tapi yang penting dapat tambah koleksi tudung ni. Hihi. Sekian.


Tempat menarik untuk percutian anda --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...