1
Orang Memberi Komen

Review : Power Rangers The Movie



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 03 April 2017


Sabtu lepas Cikgu Faiz berkesempatan membawa anak-anak dan suami menonton filem Power Rangers di GSC IOI Mall Puchong. Hari Jumaat petang dah beli tiket siap-siap sebab kalau beli on the spot mesti ramai punya. Al maklum la filem baru kan lebih-lebih lagi Power Rangers ni bukan sahaja diminati oleh kanak-kanak bahkan orang dewasa jugak. Hahaha. Cikgu Faiz pon minat jugak Power Rangers ni. Dulu-dulu memang selalu je tengok bila waktu petang. Siap berangan nak jadi Power Rangers warna pink. Huhu.




Filem Power Rangers ni boleh dikatakan segar jugak sebabnya costume yang dipakai memang lain daripada yang bersiri dan nampak lebih canggih. Bilangan Power Rangers tetap sama seperti mula-mula Power Rangers ini dikenali iaitu seramai 5 orang. Ada merah, biru, hitam, merah jambu dan kuning. Okey, jom baca sedikit sinopsis berkaitan cerita Power Rangers ni. Penceritaan ini adalah berdasarkan apa yang Cikgu Faiz faham la ye. Biasa la baru pertama kali tengok kan. Hihi.


POWER RANGERS THE MOVIE




Mengisahkan 5 sekawan iaitu Jason, Billy, Zack, Kimberly dan Trini yang bertemu secara tidak sengaja dan ditakdirkan mereka adalah adiwira yang dikenali sebagai Power Rangers untuk menyelamatkan Angel Grove. Pertemuan yang tak disangka itu telah menemukan mereka berlima dengan batu kristal yang berwarna merah, biru, hitam, merah jambu dan kuning. Sejak dari itu, mereka berlima dengan secara tiba-tiba mempunyai kuasa yang luar biasa. Tidak berpuas hati dengan apa yang menimpa, mereka membuat keputusan untuk ke lombong itu semula bagi mencari sebarang petunjuk berkenaan dengan kejadian tersebut sehinggalah mereka berada di suatu tempat yang sangat asing. Di situ, mereka bertemu dengan Alpha 5 iaitu robot yang menjaga tempat tersebut. Alpha 5 memperkenalkan mereka kepada Zordon yang pernah menjadi rangers pada suatu ketika dahulu.


Menurut Zordon, planet bumi akan dimusnahkan oleh Rita yang ingin mendapatkan kristal kuasa. Rita telah kehilangan kuasanya dan telah berusaha untuk mencari emas demi mengembalikan semula tenaga dan kuasanya. Sementara itu, Jason, Billy, Zack, Kimberly dan Trini berusaha untuk bertukar menjadi Power Rangers tetapi tidak berhasil. Pelbagai usaha telah dibuat namun mereka masih tidak berjaya untuk bertukar. Manakala Rita pula semakin kuat dan semakin hampir dengan misinya.


Suatu malam, Rita telah menyerang salah seorang daripada mereka. Mereka berlima membuat keputusan untuk bersemuka dengan Rita tetapi malangnya kuasa Rita telah menjadi kuat dan salah seorang daripada mereka telah dibunuh. Pada masa inilah mereka mulai sedar sebab kenapa mereka tidak dapat bertukar menjadi Power Rangers. 




Nak tahu kesudahannya? Kena la tengok sendiri. Huhu. Tak surprise la kalau dah tahu jalan cerita. Hihi. Apa pun Cikgu Faiz puas hati la dapat tengok cerita Power Rangers ni. Haha. Sebab mengimbas kembali cerita dekat tv tu. Huhu. Watak-watak pon tetap sama je. Setiap watak mempunyai karektor yang berbeza. Rasanya watak Billy yang banyak menceriakan suasana ketika penonton sedang fokus dan serius dengan jalan cerita. Di sini Cikgu Faiz memohon maaf sekiranya ada kesilapan dalam sinopsis di atas. Selamat menonton.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
1 Comments

1 orang comel dah komen:

Hafiz Hafizol said...

ramai org ckp cite nie x best.
kita x tgk lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...