0
Orang Memberi Komen

Cerita di Prasekolah

Hai kawan2. Hari ni hari yg kira ok la. Aktiviti kat skolah pon ok je. Hari ni aku ajar budak pra wat bunga matahari (bdk pra yg ckp mcm bunga matahari). Mula2 aku wat demo dulu kt bdk2 ni. Kira ok la sebab semua pon faham cara untuk buat bunga tu. Cuma ada sorg je td yg wat aku marah sebab dia kata tak reti nak gunting bentuk bulat. last2 aku tgk bunga dia yg paling cantik dan kemas. huhuhu. tak sia2 aku marah. hahaha. terlupa pulak aku nak snap gambar bdk2 pra dgn bunga2 dorg tu. bila dan jd semua seronok sgt. aku lagi la seronok sebab dorg boleh buat apa yg aku ajar. dah dapat satu kemahiran budak2 tu. esok aku ingat nak buat bunga tisu pulak tapi rasanya mcm tak dpt je sebab bhn takk siap lg. arini aku balik awal sebab ayahanda bikers ambik awal. dia ada aktiviti ko-kurikulum. terpaksa la aku menangguh kerja2 yg ada kat pra. Rancangan mengajar pon tak sempat nak buat tadi sebab lepas abis kelas pra aku wat kelas tambahan lak utk bdk pra yg lemah dalam BM. Ok la. itu saje laporan setakat ini. sehingga berjumpa lagi......
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Hold my hand - Maher Zain


I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight


Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you


Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it’s a daily basic affair
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you


Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Lyrics: Bilal Hajji
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain
Copyright: Awakening Records 2009
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Nak pegi jln tp tak jd

Assalamualaikum semua... Hmm... mlm ni ayahanda bikers cakap nak gi jalan2 kat IOI Mall tapi nampak gayanya tak jadi sebab Faqih dah tido lepas maghrib tadi. Susah betul nak gi jalan2 waktu malam skrg ni. huhuhu. Takpe la. Anak mama mesti letih sebab siang tadi tak tido sebab main gelak2 dengan mama kan..? Hihihi... Aayahanda bikers pon dah tido berdengkur. Takpe la. Lagipun banyak keje yg nak diselesaikan mlm ni.

Erkk... tibe2 je perut terasa lapar. Nak makan ape ek mlm2 ni? Tekak ni terasa nak makan megi asam laksa. Letak sayur, cili padi n telur msti sedap kan. hahaha. korang jgn plak terliur ye. Makin lapar plak perut ni. Ok la... Nak masak dulu. Jumpa lagi ye.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

siap...!!

hai..... selesai sudah meng'edit' blog. huhuhu... letih betul. sile berikan komen anda untuk penambahbaikan. sekian, terima kasih.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

bznye saye...


Salam. hai kawan2 semua. hari ni adalah hari yg memenatkan selepas hari selasa dan rabu. kenapa? sbb 2 hari lepas sy telah menghadiri satu bengkel membina alat bantu mengajar yg dipanggil .... tak ingat la plak. tapi bengkel tu mmg seronok sgt. huhuhu. sakit jari jemari sy dok menjahit abm tu. jahitan lom siap lg. inilah hasilnya setelah 2 hari memerah keringat utk membuat abm ni bersama teman seperjuangan, linda. minggu depan baru sambung jahit balik.

lps abis kelas tadi sy dan linda mengambil portfolio murid prasekolah di sk puchong perdana. kt sana sy terjumpa kawan lama yg bekerja di skolah tersebut. kecik sungguh bumi ni kan. selesai mengambil brg kami pergi ke sekolah semula utk menghadiri LADAP sehingga jam 3.15 ptg (pukul 2 lebih dh abis). huhuhu.

kesimpulannya, minggu ni adalah minggu yg memenatkan :)
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Rumah @ house

wahhh... semalam rumah aku baru la nampak cam rumah.. hahaha... sbb ape?? ade la 2 3 perabot yg dah diletakkan di dlm rumah spt sofa, meja mkn dan almari. lps ni makin bersemangat la aku mengemas rumah. masa aku menaip blog ni faqih dan ayah dia tgh tido. huhuhu... masih byk lagi benda yg aku kena kemas ni. ada satu bilik tu dah jd mcm stor plak penuh dgn barang dan kotak2. huhu. takpe. kemas skit2 lama2 nanti abis la. aku kena pk kat mana nak campak sume brg2 tu. menyemak tol. aku takleh tgk rumah bersepah dan penuh dgn brg. serabut je rasa. kalau sape2 yg barangnye pernah dibuang tu jgn marah la ye. sape suruh sepah2 dah tau i ni pantang tgk benda bsepah. hihihi... jgn marah ye. senyum...
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...