10
Orang Memberi Komen

Cara Nak Padam 'History' di Google Chrome



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 07 September 2015


Tak tahu la tajuk dekat atas tu sesuai ke tidak. Cikgu Faiz pon tak pasti nak buat ayat macam mana. Hihi. Harap faham la ye. Cikgu Faiz ni bukan pakar sangat bab-bab macam ni. Rupa-rupanya ada jugak blogger yang mengalami masalah tak boleh nak upload gambar dekat entri. Bila upload je dia akan cakap BAD REQUEST. Hihi.




Oleh kerana Cikgu Faiz telah berjaya untuk mengatasi masalah di atas, makanya Cikgu Faiz nak berkongsi cara untuk settle kan masalah tersebut. Hihi. Poyo je kan.




Caranya mudah sahaja. Untuk pengguna google chrome, korang klik icon yang ditunjuk oleh anak panah dekat gambar atas tu. Lepas tu klik SETTING >> HISTORY >> CLEAR BROWSING DATA = SIAP !!! Ha... bila dah sudah tu korang try la upload gambar dekat blog ye. Macam tu je Cikgu Faiz buat hari tu terus clean and clear. Haha. Harap dapat membantu rakan-rakan yang lain jugak. So lepas ni tak perlu nak susah hati kalau tak boleh nak upload gambar lagi. Hihihi. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
10 Comments

10 orang comel dah komen:

Nor Farizan Mazlan said...

hehehee.... selalu alami masalah nie dulu...
bila bgtau kawan, dia je yang tolong godek2 kan.. tau2 dah ok :D

Bila seronok berat badan turun.
AMBIL CAKNA JIKA NAK KURUS

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

liana sulaiman said...

nice sharing
http://lianasulaiman96.blogspot.my/

Cik Yanie said...

Jom join GA http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/mini-giveaway-by-impiana-cik-yanie-2015.html

Cik Yanie said...

Jom join GA http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/mini-giveaway-by-impiana-cik-yanie-2015.html

Roziah Muhammad Nor said...

tq atas perkongsian nih memang menjadi la dah try buat tadi. kalau tak jenuh kena tukar browser baru boleh upload gambar. tq tq tq

Eintan Nurfuzie said...

mmg btoi. klu rs xtau nk delete.. msuk guna iE atau mozilla.. mesti blh punye

aiman mania said...

sepanjang berblog tak pernah plak alami masalah mcm nih..berguna tuk org yg mengalami masalah camnih..hoohoo...good job...kipidap!

Maria Firdz said...

Nice sharing..

Nora Karim said...

Nice sharing... heheh saya tak guna google chrome... tapi mana tau satu hari nanti pakai boleh rujuk sini.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...