Hannani Pergi Klinik GigiAssalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 21 Februari 2016


Khamis lepas Cikgu Faiz bawa Hannani pergi check up dua tahun tiga bulan. Kali ni cuma timbang sahaja dan dapat ubat cacing. Ini merupakan check up yang terakhir di klinik kerana semua dos suntikan imunisasi tu Hannani dah dapat. Jadinya hari tu terus dapatkan temu janji untuk pemeriksaan gigi pula. Itu pon atas cadangan jururawat. Kalau nak harapkan Cikgu Faiz ni memang tak la. Huhu. Petang Jumaat baru ni pergi klinik lagi untuk pemeriksaan gigi Hannani. Hannani punya la tak boleh duduk diam dekat klinik tu. Nak berjalan je kerjanya. Dah la ramai orang lalu lalang. Sabar je la menunggu giliran.


Okey, sampai je giliran Hannani terus masuk bilik pemeriksaan. Jururawat yang bertugas check gigi Hannani. Nasib baik la gigi dia okey je. Hihi. Lepas tu jururawat sapu apa benda entah nama dia Cikgu Faiz dah lupa pulak tetapi menurut jururawat tersebut benda tu disapu pada gigi bertujuan untuk menguatkan gigi. Lagi 6 bulan Hannani kena ke klinik gigi lagi untuk melihat perkembangan gigi yang seterusnya dan untuk mendapatkan sapuan ubat pada gigi. Lepas check gigi tu Hannani dapat la berus gigi dan ubat gigi


Semua dah selesai. Sementara menunggu Encik Suami datang jemput, lihat sahaja la aktiviti Hannani ni. Nasib baik la ada buku dan pen. Boleh la dia diam sekejap. Huhu.Berat Hannani 11kg.
Dah ada gaya seorang jururawat nampaknya. Kusyuk betul menulis.


Sekian.


Yang menaip,

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...