0
Orang Memberi Komen

Tabiat Baru Hannani



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 22 Februari 2016


Sejak Hannani dah genap umur 2 tahun, mulutnya semakin lancar berkata-kata. Kalau dengar dia membebel tu mengalahkan orang tua. Macam mak nenek pon ada. Kadang-kadang abang dia pon jadi mangsa kena bebel siap muka berkerut-kerut lagi marahkan abang. Hari tu kakak taska Hannani bagitau yang Hannani sekarang ni suka bermain dengan kawan-kawan lelaki. Huhu. Mana taknya, dekat rumah pon dia main dengan abang Hakim je. Kakak takde, adik perempuan pon takde. Huhu. Macam-macam perangai Hannani sekarang ni.




Sekarang ni Hannani suka sangat cakap 'buerkk...'. Haha. Entah dari mana la dia dapat tu. Kadang-kadang bonda pon kena buerk jugak. Saje je nak cari gaduh. Lepas tu tak boleh kena tegur. Padahal tak marah pon. Cakap je terus huwaaaa melalak.... Hihi.





Nak ambik gambar pon sikit punya susah sebab tak boleh duduk diam. Ambik gambar selfie ni baru okey sikit itu pon kena cepat sebab tak boleh duduk diam kan. Huhu. Sekian.



Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Awesome Birthday Giveaway



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 21 Februari 2016


Cikgu Faiz telah ditag oleh tuan blog untuk join "Awesome Birthday Giveaway" ni. Terima kasih ye. Cikgu Faiz join GA ini sebagai tanda memberi sokongan. Semoga berjaya dan Selamat Hari Lahir !!!



Klik banner jika ingin sertai.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

1
Orang Memberi Komen

Hannani Pergi Klinik Gigi



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 21 Februari 2016


Khamis lepas Cikgu Faiz bawa Hannani pergi check up dua tahun tiga bulan. Kali ni cuma timbang sahaja dan dapat ubat cacing. Ini merupakan check up yang terakhir di klinik kerana semua dos suntikan imunisasi tu Hannani dah dapat. Jadinya hari tu terus dapatkan temu janji untuk pemeriksaan gigi pula. Itu pon atas cadangan jururawat. Kalau nak harapkan Cikgu Faiz ni memang tak la. Huhu. Petang Jumaat baru ni pergi klinik lagi untuk pemeriksaan gigi Hannani. Hannani punya la tak boleh duduk diam dekat klinik tu. Nak berjalan je kerjanya. Dah la ramai orang lalu lalang. Sabar je la menunggu giliran.


Okey, sampai je giliran Hannani terus masuk bilik pemeriksaan. Jururawat yang bertugas check gigi Hannani. Nasib baik la gigi dia okey je. Hihi. Lepas tu jururawat sapu apa benda entah nama dia Cikgu Faiz dah lupa pulak tetapi menurut jururawat tersebut benda tu disapu pada gigi bertujuan untuk menguatkan gigi. Lagi 6 bulan Hannani kena ke klinik gigi lagi untuk melihat perkembangan gigi yang seterusnya dan untuk mendapatkan sapuan ubat pada gigi. Lepas check gigi tu Hannani dapat la berus gigi dan ubat gigi


Semua dah selesai. Sementara menunggu Encik Suami datang jemput, lihat sahaja la aktiviti Hannani ni. Nasib baik la ada buku dan pen. Boleh la dia diam sekejap. Huhu.



Berat Hannani 11kg.




Dah ada gaya seorang jururawat nampaknya. Kusyuk betul menulis.






Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

8
Orang Memberi Komen

MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK



♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join 
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).  
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda -  [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...