2
Orang Memberi Komen

Hannani Si Ulat Buku?



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 13 April 2015


Alhamdulillah hari ni Cikgu Faiz berkesempatan lagi untuk update blog ni. Hannani tertidur awal malam ni jadi boleh la update sekejap sebelum menyiapkan assignment. Dah lama rasanya Cikgu Faiz tak update aktiviti anak-anak di blog ni. Sekarang ni abang Hakim dan berusia 4 tahun 10 bulan manakala Hannani pula setahun 4 bulan. Hannani ni dia suka ikut apa yang abang dia buat. Nak tahu apa yang Hannani suka sangat buat tu? Layan je gambar-gambar ni.




Hannani sekarang ni suka sangat baca buku. Nampaknya dia sudah mula terikut-ikut dengan perangai abang dia masa kecik-kecik dulu. Cikgu Faiz pon suka sangat bila Hannani sudah mula menunjukkan minatnya terhadap buku. Tengok la tu. Kusyuk sangat baca buku dengan abang dia walaupun gelagat budak dua orang tu macam faham je apa yang tertulis di buku tu. Huhuhu. Kalau abang dia tak bagi tengok mula la Hannani menjerit dan menangis. Itu je la modal dia sekarang ni. Hihi.






Bila abang dia sibuk belajar, Hannani pon mesti nak menyibuk jugak. Konon konon dia pon sibuk jugak la tu. Huhuhu. Macam dah besar sangat nampak gayanya. Hihi. Hannani ni suka buku macam orang dah sekolah tau. Tak main la buku-buku kosong yang boleh conteng-conteng tu. Dia nak buku macam abang dia jugak. Huhuhu. Kusyuk je dia baca buku abang.





Masa ni Hannani tak dapat nak mengacau abang dia sebab buat dekat atas meja. Cuba kalau dekat bawah tu dah selamat dah tu. Dia pon nak buat kolaj jugak. Hihihi.






Yeye je kan gaya Hannani. Buku komik tu pon dah lunyai dikerjakan anak dara tu. Hihi. Banyak jugak yang dah terkoyak. Lepas tu rajin pulak pergi buang dalam tong sampah. Anak anak. Huhuhu. Buat bonda tersenyum je tengok gelagat Hannani ni. Moga-moga bila besar nanti pon Hannani akan sukakan buku dan rajin membaca seperti ini sama seperti abang Hakim.


P/S : Dulu masa Cikgu Faiz mengandungkan Hannani memang hari-hari tengok buku. Mana taknya, waktu bekerja dah memang bergelumang dengan buku. Masa cuti sibuk baca novel pulak. Itu yang sedikit sebanyak Hannani pon dok terikut-ikut tu. Hihi.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
2 Comments

2 orang comel dah komen:

adk dayah said...

hanani comey sangat =)

Syira Lokman said...

selamat malamm :) syira jenjalannn sini sementara cuti midsem..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...