0
Orang Memberi Komen

Balik kampung

Hari ni aku sgt gembira kerana beberapa jam shj lg aku akan berada di kmpg halaman. Seronok bkn main lg. Lagi pulak aku nak anak aku berubat kt kmpg. Aku dah pesan kat abah nak air kelapa muda. Daun mambu / semambu lg. Kalau dok kat sini mmg susah nak dpt sumer tu. Nasib baik aku org kmpg dpt la tau serba sedikit tentang ubat2 kmpg ni. Cewahh...!

Harap2 chicken pox anak aku tu cpt la kering. Sebab nanti nak gi kenduri kawin lg. Kalau tak ok lg tak dpt la nak gi. Aku lebih pentingkan kesihatan anak aku. Doa2kan Faqih cpt sembuh. Takut benda tu tak kuar habis nanti melarat plak.

Kalau dapat air kelapa muda leh la aku tumpang sekaki. Dah lama gak tak minum air kelapa semenjak bersalinkan Faqih. Huhuhu.

Ok la. Nanti aku update lg. Tata titi tutu....

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Blog

Assalamualaikum wbt....

Mlm ni takde pe yg menarik cuma nak bgtau yg arini aku dpt menurunkan ilmu membina blog kpd adik Aishah. Mula2 tu byk sgt halangan yg kami tempuh utk create blog tersebut. Email tak leh buka. Pastu email verification tak masuk kt dlm inbox. Huhuhu. Byk kali aku try n try akhirnya berjaya juga blog tersebut dihasilkan. Huh... bkn mudah nak wat blog ni. Klau org tak sabar mesti dah give up.

Nanti bila senang br aku akan ajar yg lain pulak. Blog baru jd isinya tak byk lg. Aku ni pon byk nak kena blaja ni. Nasib la ada tutorial kat FB boleh la blaja sendiri.

Ok la. Perut dah lapar ni. Nak cari makanan jap. Nanti cite lg ye. Good night.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Dan Bila Esok - Sofaz

Di dalam hatiku selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Chicken Pox

Assalamualaikum..... Blogger sume sihat? Kalo tak sihat tu bwk2 la jumpa doktor ya :)

Ni nak citer pasal my baby Faqih. Smlm masa nak mandikan Faqih aku nampak badan dia ada bintik2 merah mcm kena gigit nyamuk. Aku ingat mungkin nyamuk yg gigit. Aku pon just mandikan. Takde la pikir apa2 kan. Pagi tadi ayahanda bikers tgk ada byk bintik2 merah kt bdn anak kami. Thats mean bintik2 tu dah bertambah. Dah sah anak aku kena chicken pox. Kat muka dan lengan dah mula naik skit2. Patut la semlm Faqih demam skejap. Pastu aku bg ubat demam terus ok. Alhamdulillah.

Kami belum bwk pergi jumpa doktor lagi. Kalau dah byk sgt bintik2 yg keluar tu mmg dah sah2 la tu br gi. Harap2 takde pa pe la. Beberapa hari ni pon Faqih asik meragam je. Maybe nak kena chicken pox la tu kot.

Ptg ni br nak gi jumpa doktor Faqih. Harap2 tak kena ambil darah. Kalo tak menjerit la nampak gayanya. Dah la aritu inject setahun dah bergegar 1 klinik. Huhuhu. Punya la kuat Faqih menjerit.

Doakan my baby cepat sembuh ye. May Allah bless u guys.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Thank u

Berbanyak2 terima kasih diucapkan kpd anak murid cikgu Faiz kerana sudi bg hadiah semalam. Farah, Puteri, Adib, Al-Amirul, Nabil, Fitry..... Walaupun baru 6 tahun tapi seakan2 sudah mengerti apa itu Hari Guru.

Kpd murid2 yg lain terima kasih krn sudi menjadi anak murid cikgu. Cikgu tak mintak apa2 sbg balasan. Cukuplah jika awak semua boleh membaca. Tak payah masuk LINUS tahun depan :). Itu dah cukup puas bg cikgu.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Aku bukan kuli batak !

Assalamualaikum ya habibi ya maulana...

Blog seterusnya ni sekadar nak melepaskan rasa tidak puas hati terhadap seseorang di tmpt kerja. Actually, hari ni merupakan sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Aku tak tau la kenapa pasal hadiah ada org tu nak kecoh semacam je. Huh ! Macam bagus je.

Kau ingat aku ni kuli batak kau ke? Pegi la simpan sendiri hadiah kau tu kalau takut sgt org nak amik. Kau ingat aku peduli bape byk hadiah kau dpt???! Blah la !! Kecoh giler org tua tu.

Lepas apa yg kau buat kat aku dpn org ramai tadi, secara automatiknya perasaan hormat aku terhadap kau terus hilang. Kau tau kenapa? Lu pikir la sendiri. Rasa cam maruah aku dipijak2 je tadi. Huh !! Gile !

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Biarku menjadi lilin

Biarku menjadi lilin
Memberikan cahaya
Terangi sekeliling dengan diri terbakar
Tak siapa yang sedar
Disaat kegelapan rela aku berkorban
Demi satu harapan

Biar masa berlari
Dan kau terus mendaki
Aku tenang di sini dengan sabar menanti
Tanpa dendam dan benci
Andainya kau terjatuh, terluka dan tersungkur
Ku rawat biar sembuh

Aku takkan bertanya
Apakah nanti balasannya
Setiap pengorbanan setiap pemberian
Demi satu ikatan

Keikhlasan di hati
Walaupun kau ragui
Pada suatu masa dan suatu ketika
Akan ketara jua

Biarku menjadi lilin
Memberikan cahaya
Saat kau kesepian saat kau kegelapan
Ku rela menerangkan

Aku senang begini dapat terus berbakti
Dengan cara sendiri ...


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Hacccum !!

Hello blogger....

Korg sumer sihat? Aku kurang sihat la. Rasa cam nak selsema je ni. Asik terbersin je keje. Faqih pon macam dah dijangkiti virus aku ni. Hidung dah kuar sikit lelehan. Tapi tak byk. Tanda2 la tu. Nampaknya aku kena kurangkn mencium Faqih bg mengelakkan virus selsema lebih mengganas. Harap kami cepat sembuh. Rimas la selsema ni.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Dinner

Salam. Ni nak bgtau yg malam ni skolah aku ada wat jamuan sempena Hari Guru. Yang pasti mlm ni mesti dpt hadiah punye. hahaha... Ayahanda bikers dan Faqih bikers pon join skali. Tema malam ni merah + hitam + putih = ?

Majlis start pukul 8 mlm. Abis tak tau la kul bape. Hrp2 tak abis lmbt. Dah la esok kena keje lg. Huhuhu....

Ok la. Apa2 hal nanti aku update lg.

See u....

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Jalan-Jalan Cari Baju

Salam bloggers.... Dah makan? Alhamdulillah....

Hari ni aku pegi Jusco Puchong. Tujuan utk membeli baju utk dipakai pd hari Rabu ni. Ada dinner kat skolah sempena Hari Guru minggu lepas. Mula2 cari hadiah utk pertukaran dgn cikgu lain. Dapat la satu lampu yg macam kolam tu. Ok la. Betul2 ngam2 nilai hadiah tu. Hahaha..

Dah dapat hadiah, pegi beli sushi pulak. Ada la org tu nak mkn sushi. Eeeeiiii yerksss.... sushi tak sedap langsung la. Aku cuma suka sushi nasi lemak je. Ok la dgn tekak kampung aku ni ha.

Lps tu cari baju pulak dah. Tema merah, hitam, putih. Nasib ada PA yg sudi membantu memilih baju yg sesuai. Hihihi... Buy 1 free 1. Syokkkk... !

Lokasi seterusnya kedai pakaian baby. Dah semestinya utk baby boy aku + ayahanda bikers. Dapat la jaket biru 1, putih 1. Baju merah pon ade Ferrari tuuuu.....! Ditambah dgn seluar jean. Wah, nampaknya perbelanjaan Faqih telah melebihi bonda. Hahaha... Dasat anak bonda ni.

Akhirnya, setelah selesai membeli-belah kami singgah sebentar ke restoran makanan segera Mc Donalds. Dah sah2 mlm ni tak payah masak. Huhuhu... Ada plak jiran yg bagi mi goreng lg la tak payah masak. Tu yg boleh berblog tu. Hihihi.....

Ok la. Tu je utk hari ni.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Cat and rat

There was a cat,
Sat on a mat,
It saw a rat,
Hid under a hat,
Where was the cat?,
On the hat,
Where was the rat?,
Under the hat.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Mimpi

Moshi moshi kawan2.....

Pagi2 lagi dah sibuk nak cite kat blog ni. hihihi.... Semakin hari rasa semakin seronok plak bercerita kat sini. Kiranya blog ni dah jadi macam diari harian aku.

Nak tau tak. Oleh sebab aku ni tak dapat lupakan skolah lama tu sampai dah terbawak2 di dalam tido. huhuhu.... aku mimpi bekerja kembali di skolah lama. Aku pon tak tau macam mana la leh berada di skolah tu balik. hahaha. Gembiranya hati ni tak terkata. Rupa2nya mimpi. Apa2 pun seronok sgt dpt mimpi skolah lama.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Temasya Sukan Prasekolah Peringkat Zon

Hello geng... bertemu lagi di ruangan blog yang tak seberapa ni. Malam ni aku nak citer skit la pasal sukan prasekolah yg telah diadakan pada 10 Mei 2011 bertempat di SK Tmn Sg Besi Indah. Memang indah sgt skolah tu. hahah..

Seramai 15 org murid prasekolah telah terpilih utk menyertai sukan tersebut. Antara acara yg disertai adalah 50 meter L/P, 65 meter L/P, 4X25 meter L/P dan 4x50 meter L/P. Memang dasat acara ni. Ada lagi jauh, 80 meter tapi tak masuk pon. Takut murid tak larat nak berlari.

Hmm.... macam biasa la kan... korg tgk je la gmbr kt bwh ni. huhuhu...

skolah ptama yg sampai dulu. bersemangat bdk2 ni nak berlari.



breakfast dulu. roti coklat dan air teh.



ke garisan....



SKPU1 mara di depan...



50 meter lelaki. agak sengit..


mane murid SKPU1?



atlet muda SKPU1 bg acara 4x25 meter L



cpt pass baton tuuu... !



yg ni atlet bg acara 4x50 meter L.


bersiap sedia utk berlari.



ke garisan...... pandang depan la...



cepat SKPU1...!!



yeay... sy menang...!



johan 50 meter L



johan membawa pulang medal dan hamper.



johan bg acara 50 meter P



turut mendapat medal dan hamper.



kamilah juara !

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Good Night

Try to sleep now,
Close your eyes,
Try to think of tomorrow,
All of us wish u good night,
So i`m switching off the light,
One more hug,
One more smile,
Kiss u once,
Kiss u twice,
I`ll be here for a while,
Try to sleep now and close your eyes..
GOOD NIGHT !

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

1
Orang Memberi Komen

Kenapa aku?

Kembali lg meng 'edit' blog. dah takde keje la tu walaupon hakikatnye keje mmg bertimbun2. biase la tu. sambil2.. kalo tak bosan asik wat keje jew.

Ermm..... sbnrnye kan.... skrg ni mcm dh kurg bsemangat nk keje. sbb pe? sbbnye aku dah kena tkr skolah lps cuti thn baru cina beberapa bln lps. berat ati ni nak meninggalkan skolah lama. Aku semakin teruja dgn pnp aliran perdana. byk benda yg aku dh pikir utk memajukan bdk2 yg aku sempat ajar. tup2.... kena tukar. sedihnya rasa hati. tak tahu la kenapa skolah lama btl2 membuat aku seronok utk bekerja. walaupon aku mengajar kelas yg terakhir. tapi murid2nya membuatkan aku bersemangat utk mencurahkan ilmu kpd mereka.

Yang pasti, tmpt keje skrg tak sama mcm tmpt keje dulu. Aku cuba utk menyesuaikan diri tp kdg2 rasa tension dgn keje yg byk. persoalan yg remeh temeh... Aku cuba hadapi dgn sebaik mungkin. Terlalu byk program yg mesti disertai. Huh ! Betol2 menyemakkan fikiran aku. Kt skolah lama dulu pon aku bz jgk tp yg ni lg bz.

Ada gak rasa cam nk tukar skolah. maybe tkr daerah tp tak tau bila. tunggu je la....


kenangan di SKTAM tk mungkin dpt ku lupa

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Bubur ayam KFC

Hari ni aku masak bubur ayam kfc untuk Faqih. Berselera dia makan sampai 2 senduk. Sedap sangat ke bonda masak? huhuhu.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Birthday Faqih

Hari ni merupakan hari yang amat menggembirakan. Sebab apa? Sebab hari ni adalah hari guru. Bukan tu saje hari ni juga adalah hari lahir anak sulung aku yang tersayang Faqih Hakim. Alhamdulillah, hari ni genab la usia Faqih setahun.

Abis je skolah tadi aku tak sabar2 nak tunggu ayahanda bikers. Aku nak ajak ayahanda beli kek utk anak kesayangan kami. Naik je kereta aku kata nak beli kek harijadi Faqih. Ayahanda tanya nak beli kek apa. Aku terus menjawab 'secret resipi'. Kamu menuju ke IOI Mall utk ke kedai secret resipi. Akhirnya kek berharga RM75 berjaya menjadi milik kami.


Dah dapat kek, kami masuk ke dalam IOI utk mencari permainan 'party' utk Faqih dan budak2 yg akan bertandang ke rumah ptg nanti. Cari punya cari akhirnya dapat juga. Sesudah itu kami membelek2 mainan yg terdapat di situ. Aku membeli sebeg lego berwarna-warni utk Faqih.

Destinasi seterusnya adalah KFC. Yeah ! Byk gak yg kami borong kt kfc. Sumenya utk tetamu yg hadir.


Jam 5.30 ptg, aku dan Faqih meniup lilin tapi Faqih tak pandai tiup. Akhirnya ayahanda yg tiup. Lepas tu Faqih makan kek, kentang lenyek dan nugget kfc. Suka btl Faqih makan. Dia paling suka nugget. Lepas kenyang, Faqih main mainannya dengan senyap. Dah se`eh la tu.







Nak tau tak, dengan tiba2 Faqih berjalan. Terkejut beruk aku tgk. Gembira tak terkata. Seronok sgt2 bila tgk Faqih dah boleh berjalan sendiri. Faqih memang buat bonda tersenyum hari ni. Sayang Faqih sgt2. Muah !


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Hari ini.

Hello everybody. Hari ni adalah hari yg memenatkan kerana lepas abis kelas td ada plak meeting guru-guru yg menbincangkan tentang sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah. Lepas selesai meeting, aku dan Linda pergi membeli kelengkapan untuk pergi ke Temasya Sukan Prasekolah esok. Kami beli air mineral, air kotak, roti dan peti kecemasan (first aid).

Selepas tu aku berjalan ke carrefour. saje je la nk jalan2 sementara menunggu Ayahanda Bikers. Masa tgh menunggu tu belakang bdn aku sakit btl. terasa lmbt sgt ayahanda bikers sampai. bila ayahanda dh sampai aku pergi sekolah semula sebab nak ambil hamper utk sukan prasekolah. Memang penat giler la tak pasal2 kena ulang-alik. Hilang sekejap mood aku petang td. Rasa nak marah je. Mungkin sebab penat sgt kot ditambah dgn sakit belakang lg la btambah panas. huhuhu. Sekarang baru rasa ok skit sebab dah tido sekejap td.

Ok la. Setakat ini sahaja laporan utk mlm ni. Good night.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Five Little Ducks

THEME : ANIMAL & NUMBER


5 little ducks went out one day,
Over the hills and far away,
Mommy (daddy) duck called quack quack quack,
But only 4 little ducks came back.

4 little ducks went out one day,
Over the hills and far away,
Mommy (daddy) duck called quack quack quack,
But only 3 little ducks came back.

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

One potato, two potato

THEME : NUMBER


One potato, two potato,
Three potato, four,
Five potato, six potato,
Seven potato, more !

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Gadis semasa - Yuna

Oh begini rasanya cinta
Berani aku lagukan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

(*)
Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu

(**)
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk duniamu

Kau mahukan gadis biasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan aku begitu muda untuk dirimu
Kau memang begitu

Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau begitu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Ulang (*)
Ulang (**)
Ulang (*)

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk dirimu


Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

A Hunting We Will Go

A hunting we will go, a hunting we will go
Heigh ho, the dairy-o, a hunting we will go
A hunting we will go, a hunting we will go
We'll catch a fox and put him in a box
And then we'll let him go

A hunting we will go, a hunting we will go
Heigh ho, the dairy-o, a hunting we will go
A hunting we will go, a hunting we will go
We'll catch a fish and put him on a dish
And then we'll let him go

A hunting we will go, a hunting we will go
Heigh ho, the dairy-o, a hunting we will go
A hunting we will go, a hunting we will go
We'll catch a bear and cut his hair
And then we'll let him go

A hunting we will go, a hunting we will go
Heigh ho, the dairy-o, a hunting we will go
A hunting we will go, a hunting we will go
We'll catch a giraffe and make him laugh
And then we'll let him go
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Jack And Jill

Jack and Jill went up the hill,
To fetch a pail of water;
Jack fell down and broke his crown,
And Jill came tumbling after.

Up Jack got and home did trot,
As fast as he could caper;
Went to bed to mend his head,
With vinegar and brown paper.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Ladybird, Ladybird

Ladybird, Ladybird, fly away home.
Your house is on fire and your children all gone;
All except one, and that's little Ann.
And she has crept under the warming pan.

Ladybird, Ladybird, fly away home.
Your house is on fire and your children all gone;
All except one, and that's little Ann.
And she has crept under the warming pan.

And she has crept under the warming pan.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

London Bridge

London bridge is falling down,
Falling down, falling down,
London bridge is falling down,
My fair lady.

Build it up with wood and clay,
Wood and clay, wood and clay,
Build it up with wood and clay,
My fair lady.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Little Red Riding Hood

(Song to the tune of 'London Bridge is Falling Down')

Granny, what big eyes you've got,
Eyes you've got, eyes you've got,
Granny, what big eyes you've got,
They're so funny.

All the better to see you with,
To see you with, to see you with,
All the better to see you with,
My sweet honey.

Granny, what big ears you've got,
Ears you've got, ears you've got,
Granny, what big ears you've got,
They're so funny.

All the better to hear you with,
Hear you with, hear you with,
All the better to hear you with,
My sweet honey.

Granny, what big teeth you've got,
Teeth you've got, teeth you've got,
Granny, what big teeth you've got,
They're so funny.

All the better to eat you with,
Eat you with, eat you with,
All the better to eat you with,
My sweet honey.

ROAR!
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Do You Know The Muffin Man?

Oh do you know the Muffin Man?
The Muffin Man,
The Muffin Man?
Do you know the Muffin Man
That lives in Drury Lane?

Oh yes l know the Muffin Man,
The Muffin Man,
The Muffin Man.
Yes l know the Muffin Man
That lives in Drury Lane.

Oh now we know the Muffin Man,
The Muffin Man,
The Muffin Man.
Now we know the Muffin Man
That lives in Drury Lane.

Oh do you know the Muffin Man?
The Muffin Man,
The Muffin Man?
Do you know the Muffin Man
That lives in Drury Lane?

Oh yes l know the Muffin Man,
The Muffin Man,
The Muffin Man.
Yes l know the Muffin Man
That lives in Drury Lane.

Oh now we know the Muffin Man,
The Muffin Man,
The Muffin Man
Now we know the Muffin Man
That lives in Drury Lane.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Oh, Where, Oh, Where has my Little Dog Gone?

Oh. where, oh, where has my little dog gone?
Oh, where, oh, where can he be?
With his ears so short and his tail so long,
Oh, where, oh, where can he be?

Oh. where, oh, where has my little dog gone?
Oh, where, oh, where can he be?
With his ears so short and his tail so long,
Oh, where, oh, where can he be?
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Cock a Doodle Doo.

Cock a doodle doo!
My dame has lost her shoe,
My master's lost his fiddling stick,
And knows not what to do.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Fruits and Vegies

Fruits and Vegies
Love to eat
Love to eat
Love to eat
Fruits and Vegies
We love to eat
Chugga, chugga, choo, choo!
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Chicken is Good for you

Chicken is good for you
A goat gives us mutton
A hen lays many eggs
A prawn, a fish, a duck on a plate
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Rice Porridge Hot

Rice porridge hot
Rice porridge cold
Rice porridge in the pot nine days old
Some like it hot,
Some like it cold
Some like it in the pot nine days old.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Pat-a-Cake, Pat-a-Cake.

Pat-a-cake, pat-a-cake, baker's man,
Bake me a cake as fast as you can;
Pat it and prick it and mark it with 'B',
And put it in the oven for Baby and me.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Kursus Bahasa Inggeris

Hai para blogger... Penatnya sy hari ni kerana baru balik daripada menghadiri kursus Bahasa Inggeris di Hotel Seri Malaysia, Bagan Lalang. Kursus yg dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Selangor selama 3 hari 2 malam itu amat menyeronokkan dan mengantuk sekali. huhuhu. Oppsss... i forgot to speak english. hihihi.

i feel so happy attend that course. there are 2 district attend that course. that was Petaling Perdana and Petaling Utama.

hmmm... hari pertama iaitu pada hari Rabu sy bertolak ke sana pada jam 1 tengahari bersama kak Hafsah dr SK Pusat Bandar Puchong 1. Awal perjalanan semuanya ok. Bila dah agak jauh kami keliru dengan papan tanda menuju ke sana. Kawan sy yg prihatin iaitu Noor 2 kali menelefon sy bertanyakan di mana kami berada. Kali kedua tu noor telefon lagi bertanyakan di mana kami berada. Sy jawab kami sedang melalui kawasan kelapa sawit dah ketika itu sy terdengar suara di belakang yg terkejut apabila mendengar kami melalui kawasan itu. huhuhu... Rupa2nya tu suara pegawai prasekolah kami Puan Zaiton. Aikk... dia dgr ke kami bercakap di telefon? Risau dia kami tak sampai2. Dlm jam 3 lebih kami sampai lepas tu baru la slot pertama dimulakan.

Malas lak nak menaip. korg tgk je la gmbr2 ni.



pintu masuk Hotel Seri Malaysia.



Dewan kami berkursus...


welcome..


tempat bermandi-manda...


bersama teman seperjuangan di alam perguruan...


tak dpt mandi kolam posing kat kolam pon jadi la...




Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

I Hear Thunder

I hear thunder,
I hear thunder,
Oh! don’t you?
Oh! don’t you?
Pitter, patter raindrops,
Pitter, patter raindrops,
I’m wet through,
I’m wet through.

*TUNE : Are you sleeping.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Five Little Soldiers

Five little soldiers,
Standing in a row.
Three stood straight,
And two stood so.
Along came the captain,
And what do you think?
They all stood straight,
As quick as a wink.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Doctor Fell

I do not like you Doctor Fell,
The reason why I cannot tell;
But this I know and know fully well,
That I do not like you Doctor Fell.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Cobbler-cobbler

Cobbler, cobbler,
Mend my shoes.
Get it done, By half past two.
Stitch it up, And stitch it down,
Then I’ll give you,
Half a crown.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

0
Orang Memberi Komen

Two little blue birds

Two little blue birds sitting on the wall.
One named Peter,
One named Paul.
Fly away Peter,
Fly away Paul.
Come back Peter,
Come back Paul.
Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...