1
Orang Memberi Komen

Aktiviti Di Prasekolah : Itik



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 27 Jun 2015


Hai... bersua lagi kita di blog ini. Entri kali ni Cikgu Faiz nak cerita tentang aktiviti murid-murid Prasekolah semalam. Salah satu aktiviti yang dilakukan oleh murid-murid ialah membuat itik.



Macam biasa, Cikgu Faiz akan selfie sementara menuggu murid-murid menyiapkan gambar itik masing-masing. Huhu. Ada jugak yang perasan cikgu nak selfie ye. Hihi.




Haaa..... dah siap pon itik gembo gembo. Bukan main seronok lagi semua sebab dapat buat itik. Hihi. Good job. Nanti boleh bawa balik rumah.




Cantik tak itik kami? Hihi. Lembaran kerja itik ni Cikgu Faiz ambik dekat google je. Dah lupa kat blog mana. Budak-budak seronok dapat buat itik ni sebab bila dah siap nampak macam 2D gitu. Cuma cikgu kena la buat satu contoh itik yang dah siap diwarnakan supaya murid-murid senang nak tengok. Nanti macam-macam pulak warna itik yang muncul. Kikiki. Biasa la budak-budak.



Ini contoh lembaran kerja itik tu. Ikut je step yang dah diberi tu. Lepas tu gunting. Yang dekat bahagian bawah itik tu cikgu la yang kena tolong murid buat. Cikgu Faiz lekat dengan salotape je. Senang. Hihi. Selamat mencuba !!


P/S : Yang dekat rumah pon boleh buat itik ni. Buat dengan anak-anak mesti lagi seronok ^^


Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
1 Comments

1 orang comel dah komen:

Ahmad Hasif said...

oooo bagus ini kreatif..

apa fungsi bahagian A dgn B dekat bawah itik tu?


blogwalking sini..

BLOGAHBAR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...