Cendol Gemuk di Bentong



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 10 Jun 2015


Bersua lagi kita. Kali ini Cikgu Faiz bersiaran dari Bentong Pahang. Alhamdulillah, hari ni baru dapat berehat dekat rumah. Semalam ada exam di UPSI. Petang ni ingat nak ke bandar beli susu dan pampers Hannani. Katanya pampers drypers yang dijual di TF Value Mart hanya RM31.99 !! Murah tu. Entah ada lagi entah tak. Tengok aje la kot-kot ada rezeki Hannani dapat pampers murah nanti. Huhu.


Bila dah lama tak balik Bentong ni, rasanya banyak jugak perubahan. Sekarang ni dah ada cendol yang boleh dikatakan agak popular jugak di Bentong. Cikgu Faiz memang teruja bila dengar nama CENDOL GEMUK. Hihi. Siapa-siapa yang orang Bentong dan Raub tu tau la CENDOL GEMUK tu.




Ha.... inilah Cendol Gemuk. Kenapa dipanggil Cendol Gemuk? Sebabnya cendol ni tak macam cendol-cendol yang lain. Cendol Gemuk ni memang gemuk gemuk. Masa makan tu rasa cendol ni cair dimulut. Tak payah kunyah. Berbaloi jugak beli semalam. Hihi. Nasib baik la merasa jugak. Pergi semalam pon dalam pukul 12 lebih camtu. Kalau lambat memang habis la cendol ni. Opsss... sorry la Cikgu Faiz tak sempat snap gambar cendol yang dibeli semalam sebab tak sabar nak makan. Hahaha. Harga pon boleh tahan. Cendol Jagung RM3.00 je. Ada lagi perisa lain seperti kacang merah, pulut dan lain-lain. Lupa dah. Hihi. Harga tetap RM3.00 jugak. Encik Suami pulak memilih cendol special RM5.00. Encik Suami komen cendol ni kurang santan la pulak. Huhu. Encik Suami ni bab-bab komen bagi je dekat dia. Huhu. Tapi bagi Cikgu Faiz cendol ni sedap je. Hihi.


Di mana lokasi Cendol Gemuk?


Kepada yang nak merasa Cendol Gemuk ni boleh la datang ke Bentong ye. Hihi. Tempatnya di KFC Bentong (gerai no 1 MDB). Korang juga boleh ke cawangan di Raub jugak ye. Lokasinya di bulatan Hospital Raub. Atau korang boleh usha facebook >>>CENDOL GEMUK. Sekian.


Yang menaip,

5 comments:

sue sue said...

seramnya nama cendol gemuk!hahaha...mesti penuh perut makan sebab cendolnya besar2....sue plak suka cendol durian!


Singgah blogwalking...:)
Korang gemuk ke?Jom cek kat sini:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/gemukkah-aku.html

syimi khair said...

cendol gemuk msti sebab dia besar kan hahahahaha macam menarik je;)

Ahmad Hasif said...

Oooo nama dia cendol gemuk..
Sy pernah minum tp bkn di raub la..
Tmpt lain.. Cendol dia yg wane hijau tu tak sedap rasa x sama mcm yg old nye style tu..
Kalau yg old style tu rasa kenyal2 dgn rasa la lemak nye tu puas.. Yg style baru nie x bape nk best.. Ngeh3...

Blogwalking Sini..
Jombaca artikel baru saya

Mencari 5 Rakan Baru Setiap Hari - Teknik Networking

Jom join Segmen Terbaru Saya ini

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

Nur Chinta said...

menyelerakan je bila nengoknya ...

Nadratul Syazwana said...

Tak pernah dengar pulak cendol gemuk ni T-T Kita suka abc hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...