3
Orang Memberi Komen

Malaysian Vendor Festival di Stadium Melawati Shah Alam



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 12 Februari 2015


Bertemu lagi kita di blog santai ini. Semua pastinya sedang lena diulit mimpi. Cikgu Faiz? Hmmm... sambil tunggu kain siap dibasuh elok la kalau update blog ni sekejap. Ingat nak update hari-hari tapi susah sangat sekarang ni. Sibuk dengan urusan anak-anak. 


Sabtu lepas selepas je habis LADAP di sekolah, malam tu Cikgu Faiz mengajak Encik Suami ke Malaysian Vendor Festival di Stadium Melawati Shah Alam. Tujuan utama ke situ dah tentu la sebab tudung kesukaan Cikgu Faiz tu. Mihmih. Ada design terbaru dan hanya boleh didapati di Mobile Store sahaja. Sebab tu la Cikgu Faiz gigih mengajak Encik Suami jugak. Haha.


Nak sampai ke situ macam biasa Encik Suami menggunakan perkhidmatan WAZE. Hehe. Tak ingat jalan macam tu la. Memang berguna sangat WAZE di saat macam ni. Bila dah sampai dok cari tempat parkir pulak. Punya la ramai orang. Booth pon banyak di luar stadium tu ha. Ingat nak ambik gambar tapi dah tak menyempat nak cari booth AIDIJUMA. Hahaha. Okey, kita jalan-jalan dulu la cuci mata. Encik Suami ingat booth AIDIJUMA dekat luar tu. Cikgu Faiz dah bagitau dekat dalam stadium tapi dia tak percaya. Ha... tengok tak pasal-pasal kena jalan kaki ke depan sana untuk ke stadium. Grrrrr..... tahan penat sikit demi tudung kesayangan. Kihkih.




Suasana di dalam stadium tak la sehangat di luar tu. Ada aircond. Hihi. Sempat la menjamu mata dan telinga dengan persembahan di atas tu. Tak ingat kumpulan apa. Pusing punya pusing tak jumpa jugak booth AIDIJUMA. Dugaan betul.




Bila dah jumpa hati menguntum senyum sebab tak ramai orang berkerumun dekat booth. Yay... boleh membeli dengan tenang tapi sayangnya design yang Cikgu Faiz nak tu dah habis la. Huhuhu. Kecewa jugak tapi nasib baik ada dua design tu sebagai penyelamat. Sekurang-kurangnya ada jugak la yang berkenan di hati. Ada banyak lagi design lain tapi hati ini tak berkenan. Haha. Cerewet sangat. Dua design di atas tu GREEN LABEL yang hanya boleh didapati di mobile store Aidijuma je. Yang syoknya harga lebih murah daripada biasa iaitu RM10. Lagi sehelai RM15 harga normal. Jadilah kan.




Jalan-jalan lagi terjumpa pulak dengan sorang artis ni. Mati-mati tak perasan yang itu pelakon Anita Baharom. Dia bukak booth jugak jual tudung. Tu ha banner belakang tu INSPIRASI ANITA BAHAROM. Segan jugak sebab tak membeli tapi nak ambik gambar aje tapi nasib baik la Anita sporting. Hihi. Tengok tu siap bawak AJ lagi dok bergambar. Teruk betul, Huhu. Next time kalau jumpa lagi boleh try tudung Anita Baharom pulak.




Keluar dari stadium, cuci mata lagi sebelum balik. Ternampak persembahan dari Cat Farish dengan kumpulan apa entah. Baskers ke apa. Ejaan pon salah tu. Huhu. Lagunya, Puchong power kot sebab asyik dengar dia cakap Puchong power je. Hahaha.


Tak lama lepas tu kami pon bertolak pulang sebab kaki dah penat sangat berjalan dan Hannani dengan abang Hakim dah kepenatan jugak. Hihi. Nasib baik la esok tu hari Ahad kami duduk di rumah aje merehatkan diri. Huhu. Sekian saja laporan dari Cikgu Faiz. Sehingga berjumpa lagi. Peace.


Popular sungguh mereka ini. Siapakah agaknya ya? Jom tengok >SINI<


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
3 Comments

3 orang comel dah komen:

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya

adk dayah said...

peminat tdung aj rupanya..hehe

Fatin Diana said...

fd kalau pegi, confirm abis duit. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...