1
Orang Memberi Komen

Raikan Ulang Tahun Perkahwinan Bersama Boboiboy The Movie



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 16 Mac 2016


Bersempena dengan ulang tahun perkahwinan Cikgu Faiz dan Encik Suami kali ke 7 pada 14 Mac yang lepas, Cikgu Faiz mengajak Encik Suami menonton Boboiboy The Movie di IOI Mall Puchong. Kebetulan memang tengah free waktu tu jadi terus ajak Encik Suami dan anak-anak menonton bersama. Kali ni Cikgu Faiz yang sponsor. Hihi.




Mulanya kami nak beli tiket pukul 2.10 petang tapi seat dah tak banyak yang tinggal dan kesuntukan masa kerana terpaksa beratur panjang. Hmmm.... waktu bekerja pon ramai orang ye. Huhu. Ingatkan lengang tak ramai orang. Akhirnya kami beli tiket pada jam 3.50 petang jadi ada la masa untuk makan makan dulu.




Siap je makan, saje je la nak jalan-jalan sementara menunggu waktu tayangan. Lalu depan permainan kuda pusing, Hannani sibuk nak naik pulak. Singgah la pulak ke situ dulu. Huhu, Abang Hakim tak nak naik sebab dah tak sabar nak tengok cerita Boboiboy dia.




Hannani ditemani abahnya. Nak pulak naik kuda tu. Hari tu tak nak naik cuma duduk dekat kerusi je. Hmm... dengan abah tak takut kot. Aritu dengan bonda tu yang tak nak naik agaknya. Haha. Sampai masa waktu tayangan cerita Boboiboy Hannani tido la pulak. Lebih kurang setengah jam lepas tu baru dia bangun. Huhu. Nasib baik la diam je dia. Risau jugak kalau meragam nak susu. Abang Hakim bukan main kusyuk lagi tengok siap tergelak-gelak. Memang banyak unsur-unsur kelakar dalam cerita Boboiboy The Movie ni. Orang tua pon boleh tergelak sama tau. Haha.


Okey, ini serba sedikit sinopsis  Boboiboy The Movie.




Sekumpulan alien jahat yang menggelarkan diri mereka "The Tengkotak" datang ke bumi untuk menculik Ochobot. Tujuan mereka menculik Ochobot adalah sebagai petunjuk untuk mencari kekuatan asal dari Ochobot iaitu sebuah sfera kuasa. Boboiboy dan kawan-kawannya termasuk Adudu dan Probe harus berusaha membebaskan Ochobot seterusnya menghalang Tengkotak mendapatkan sfera kuasa tersebut. 


Antara watak-watak dalam Boboiboy The Movie :

Boboiboy
Ying
Yaya
Gopal
Fang
Ochobot
Klamkabot
Bora Ra
Gaga Naz
Yoyo Oo
Kiki Ta
Cici Ko
Papa Zola
Adudu
Probe
Tok Aba


Dari mula sampai tamat memang kelakar. Yang paling kelakar part last sekali bila Cici Ko tu mengaku bahawa rupa-rupanya dia adalah perisik yang menyamar sebagai budak suruhan kepada Tengkotak. Huhuhu. Sekian.


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
1 Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...