6
Orang Memberi Komen

Sakura Segmen By Simplesyara



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selasa . 31 Disember 2013



Klik banner ^ ^ 

Tarikh tutup 13 Januari 2014

<KLIK>


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

2013 End Giveaway By Queen Typo



Assalamualaikum ...

Selasa . 31 Disember 2013


http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/12/2013-end-giveaway.html

2013 End Giveaway by Queen Typo dengan anjuran pihak sponsor dari


Terima Kasih saya ucapkan kpda semua sponsor :) 

Jom semua rakan blogger sertai giveaway yg gempak ini , hadiah yg sangat menarik dan sangat cantik  ..

Tamat 6 Januari 2014 <KLIK>


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Giveaway : VirtualMalaysia.com Promotes VMY2014



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 30 Disember 2013

Salam,

VirtualMalaysia.com dengan baik hatinya, nak bagi hadiah banyak untuk promote diorang punya website yang juga merupakan website yang boleh dirujuk/dipercayai untuk tourist/travel sempena Visit Malaysia 2014! Jom usha Hadiah dulu ye! Jumlah hadiah adalah 26 dan Pemenang yang terpilih seramai 26 orang!


1. VM merchandise (T-shirt/Payung/Mug) + RM10 mobile top up = 3x

2. Payung Virtual Malaysia = 3x

3. T-Shirt Virtual Malaysia = 3x

4. Mug Virtual Malaysia = 3x

5. Long Chiffon Skirt (Yellow) = 1x

6. Long Chiffon Skirt (Blue) = 1x

7. Long Chiffon Skirt (Red) = 1x

8. 5 keping Voucher 10% Cupcake Lily Cafe = 10x

9. Shawl (Handmade by Salju) = 1x


Jom tengok gambar-gambar hadiah, kalau bagi list je, xde la excited sangat kan? Hehehe














Okay tak hadiah? Ni baru first give away taw, next time diorang akan offer hadiah lagi masyuk! hehehe. 

Nak join? Clik link dibawah! :)


Hehehe . Simple jeee. Cepat join ramai-ramai! ajak kawan-kawan :)

Contest End : 31th December 2013! 


Artikel pilihan Cikgu Faiz


Kenapa? Sebab dengan membaca artikel ini Cikgu Faiz akan dapat mengetahui apa yang patut dilakukan sebelum dan ketika sedang bercuti. Antara isi-isi yang terdapat di dalam entri tersebut ialah tips-tips ketika berada di lapangan terbang. Bagi mereka yang belum pernah naik flight tu, entri ni merupakan medium yang bagus untuk anda mengetahui serba sedikit tentang apa yang perlu dilakukan. Nanti takde la kelam kabut dan tertinggal barang-barang penting kan. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai artikel ini, klik pada gambar atau tajuk artikel di atas :)



Sekian <KLIK>


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

Menang Giveaway Fatin Diana



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

30 Disember 2013


Buat kesekian kalinya Cikgu Faiz menang giveaway lagi. Kali ni dari Fatin Diana. Alhamdulillah ada jugak rezeki. 





Terima kasih kepada penganjur dan sponsor :)




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

Kenangan Sewaktu Mengandungkan Baby Hannani



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 29 Disember 2013




Hari ini Hannani telah berusia 50 hari. Cepat je masa berlalu. Rasanya macam baru je Cikgu Faiz bersalinkan Hannani. Bila tengok Hannani tido teringat pulak saat-saat ketika mengandung dulu. Sebelum disahkan mengandung, beberapa hari sebelum tu Cikgu Faiz demam agak teruk jugak. Tak lama lepas tu check sendiri guna pregnancy test sah la yang Cikgu Faiz sudah mengandung beberapa minggu. Itu pon check sebab rasa tak sedap badan dan tekak pon rasa loya jer. Lepas demam tu pulak kepala Cikgu Faiz selalu rasa pening-pening lalat. 


Oleh kerana Cikgu Faiz bekerja sambil belajar, agak risau jugak bila dapat tahu yang diri ini telah berbadan dua. Dalam hati dok fikir macam mana la nak pergi kelas dengan assignment yang banyak lagi. Tapi Encik Suami banyak bagi sokongan moral. Takde la rasa risau sangat.


Tiga bulan pertama mengandung memang Cikgu Faiz mabuk agak teruk jugak. Tak macam masa mengandungkan Faqih dulu. Orang kata kalau kita mabuk teruk mungkin nak dapat baby girl. Cikgu Faiz pon tak pasti betul atau tak. Mungkin jugak kebetulan. Perut tak boleh lapar. Asal lapar je mesti termuntah. Dah la nak makan pon semua tak selera. Duduk rumah langsung tak boleh nak makan nasi. Tekak asyik meloya je. Tak tahu nak makan apa. Bila malam pulak tekak hanya boleh terima burger je. Huhuhu. Okey la. Dapat jugak alas perut walaupun makanan tu kurang berkhasiat untuk baby. 


Menghadap laptop langsung tak boleh. Baru nak menaip buat assignment tekak rasa loya. Sebab tu la sembilan bulan lepas Cikgu Faiz tak aktif berblog. Huhuhu. Kadang tu cuma publish komen-komen je. Tak boleh langsung nak duduk lama-lama depan laptop. Badan pon lemah je. Bila balik dari sekolah kerja Cikgu Faiz cuma terbaring.


Bila dan masuk empat bulan ke atas baru la rasa okey sikit. Makan sudah semakin berselera sampai berat badan naik mendadak dan disuruh minum air gula pada bulan puasa yang lalu. Dan hasilnya Cikgu Faiz telah disahkan menghidap kencing manis. Huhuhu. Sedih dan risau. Kena pulak dengar ceramah pemakanan lepas tu dua minggu sekali kena check darah dekat klinik sebanyak 4 kali sehari. Dahla Cikgu Faiz ni memang takut dengan jarum. Tiap kali nak kena check darah / cucuk mesti akan rasa risau tak menentu padahal cucuk sikit je pon. Huhu. Cikgu Faiz memang penakut okey.


Alhamdulillah, lepas bersalin ni kencing manis dah takde tapi Cikgu Faiz akan tetap menjaga pemakanan sama seperti ketika mengandung dulu. Banyak risiko bila ibu mengandung terkena kencing manis ni. Antaranya, berisiko terkena darah tinggi, baby mati ketika dalam kandungan, baby besar, baby berisiko terkena kencing manis dan lagi apa entah tak ingat pulak. Di akhir mengandung sebelum bersalin hari tu doktor ada bagitau sekiranya Cikgu Faiz tak bersalin mengikut due date kena terus serah diri dekat hospital. Bila dengar je macam tu memang risau dan takut. Cikgu Faiz selalu berdoa supaya baby akan keluar awal sebab tak nak serah diri. Saya takutttt. Encik Suami pulak selalu cakap yang Cikgu Faiz akan bersalin seminggu awal dari tarikh due. Memang masin la mulut suami akhirnya baby keluar awal seminggu. Agaknya baby Hannani dengar dan dapat rasa yang bondanya risau sebab tu dia nak keluar cepat-cepat. Hihihi.






Anak dah dua orang. Rasa macam tak percaya je. Terima kasih ya Allah kerana mengurniakan bayi yang comel ini. Terasa segala jerih perih ketika mengandung dan melahirkan dulu terubat dengan adanya cahaya mata yang comel ini. Kadang terfikir jugak kenapa la ada orang yang sanggup nak buang baby sendiri sedangkan baby tu sangat comel dan bukan senang kita nak mendapatnya. Bukankah elok jika memberi baby tu kepada orang lain untuk dijaga? Entah la. Cikgu Faiz pon tak tahu nak cakap apa. Hanya Allah je yang tahu. Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Happy Anniversary Giveaway From Panda Biru



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 29 Disember 2013



Klik banner ^ ^




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

Birthday GiveAway By S.Saira & Eymasu



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 28 Disember 2013



Klik banner ^ ^


Tag : Sarah dan CN




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

4
Orang Memberi Komen

CPUV | INTI Cycle 1 Degree



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 28 Disember 2013


Dah lama rasanya tak update pasal nuffnang. Baru-baru ni Cikgu Faiz dapat CPUV baru. Terus dapat tiga dan ketiga-tiga CPUV tersebut datangnya daripada iklan yang sama (kot).





Punya la lama tak dapat CPUV, sekali terus dapat tiga. Huhu. Terima kasih INTI Cycle 1 Degree. Mula-mula tu ingatkan nuffnang ada masalah teknikal sebab ada tiga CPUV yang sama. Tapi bila tengok ramai blogger yang dapat banyak CPUV inti ni baru la rasa lega. Hehe. Harapan Cikgu Faiz biarlah CPUV ni bertahan lama sikit. Dapat la mengumpul banyak sikit. Cek nuffnang yang dapat bulan lepas pon tak cash out lagi. Nak peram lama sikit. Hihi.


Terima kasih kepada mereka yang sudi klik iklan-iklan yang ada di blog ni. InsyaAllah Cikgu Faiz akan balas kembali setiap klik korang tu :) Sekian.


p/s : Terima kasih nuffnang !!




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

3
Orang Memberi Komen

1ST NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat . 27 Disember 2013




Klik banner ^ ^




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

9
Orang Memberi Komen

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 6



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 26 Disember 2013



Klik banner ^ ^




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

GA Disember 2013 Nurul Yui



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Khamis . 26 Disember 2013



Klik banner ^ ^


Tolong klik sekali je --> SINI


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

2
Orang Memberi Komen

Menang Giveaway Kisah Emas Putih



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rabu . 25 Disember 2013


Yeahh... akhirnya Cikgu Faiz selesai juga berpantang selama 44 hari. Hari ni dah 46 hari. Alhamdulillah. Tapi bila dah 44 hari itu tidak bermaksud Cikgu Faiz boleh bersuka ria. Masih ada beberapa perkara yang kena pantang lagi tau terutamanya bab makan. Mak pesan makanan yang gatal, berbisa dan sejuk kena pantang lama sikit. Bukan apa, semua tu untuk kesihatan tubuh badan saya jugak. Hehe....


Lama jugak Cikgu Faiz tak update dan blogwalking ye. Minta maaf sangat sangat ye. Cikgu Faiz akan balas jejak korang semua secara perlahan-lahan. Sejak kebelakangan ni Cikgu Faiz dah jarang sangat menang GA. Mungkin takde rezeki. Tapi hari ni baru ada rezeki sebab Cikgu Faiz menang Mini GA Emas Putih. Memang happy sangat sebab buat pertama kalinya Cikgu Faiz dapat hadiah berupa wang tunai. Hehe.





Kat atas ni link GA Cikgu Faiz tu. Nombor giliran 312.



Ha... nampak tak print screen kat atas tu. Hehe. Rezeki baby Hannani la tu. Syukur alhamdulillah. Harap-harap lepas ni ada rezeki lagi untuk menang GA. Sekian.


P/S : Terima kasih kepada penganjur giveaway serta sponsor.


Tolong klik tabung baby Hannani boleh? --> TEKAN


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

5
Orang Memberi Komen

THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Sabtu . 21 Disember 2013



Klik banner ^ ^




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

7
Orang Memberi Komen

Keputusan Penilaian Menengah Rendah Adik CF



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Khamis . 19 Disember 2013


Tahniah diucapkan kepada adik-adik yang mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR). Lepas ni korang akan menghadapi SPM pulak. Harap jangan la korang nak honeymoon pulak ye. Pilih la aliran yang korang dapat ikuti dan minati. Kepada yang kurang cemerlang tu jangan la sedih-sedih ye. Perjuangan belum selesai lagi. Ini baru permulaan. Teruskan berusaha supaya dapat memperbaiki lagi keputusan peperiksaan korang.


Cikgu Faiz pon nerves jugak pagi tadi sebab dok tunggu adik lelaki Cikgu Faiz balik bawak result PMR dia. Sebelum dia pergi sekolah Cikgu Faiz cakap "mesti dapat 5A tau. Kena ada A dan B sahaja. Yang lain-lain tu tak nak". Hehe. Tak sangka masin jugak mulut kakak dia ni ye. Sampai rumah je terus tanya result dapat berapa. Belum masuk umah lagi tu. Huhuhu. Punya la excited sangat nak tahu ^ ^ dan keputusannya....






Alhamdulillah. Dapat 5A 3B. Sangat berbanggga dan bersyukur dengan pencapaian adik Cikgu Faiz ni. Abah pon happy je. Terima kasih adikku sebab ceriakan insan-insan kesayanganmu pada hari ini. Lepas ni kena berusaha lagi untuk tingkatkan prestasi yang sedia ada ni. Tak lama lepas tu terus ajak adik pegi ke bandar untuk settle beberapa perkara lepas tu pergi KFC. Mak aiii.... punya la ramai budak-budak sekolah yang masuk KFC tadi. Ni mesti nak celebrate PMR ni ditambah pulak dengan hari gaji bagi kakitangan kerajaan hari ini. Huhuhu. Lagi la sesak. Nasib baik tapau je itu pon jenuh dok tunggu dalam kereta.


Tahniah sekali lagi kepada semua yang berjaya :) Sekian.




Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

15
Orang Memberi Komen

Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.


Khamis . 19 Disember 2013


Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


  5. Senang dan mudah bukan?

    15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2013.

    tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


    WIFI RM58


    Yang menaip,

    Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

    4
    Orang Memberi Komen

    December Giveaway by Fatin Diana



    Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

    Khamis . 19 Disember 2013


    Klik banner untuk join.


    Senarai hadiah :
    Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.


    December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


    Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.


    TEKAN


    Yang menaip,

    Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

    7
    Orang Memberi Komen

    Hannani Pergi Klinik Lagi



    Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

    Selasa . 17 Disember 2013



    Abaikan pemandangan dekat belakang Cikgu Faiz tu yer. Hihi.



    Hari ni kecoh pasal gadjet followers yang tiba-tiba ghaib. Huhu. Rasanya gadjet tu tak berapa nak penting sangat kot. Maklum la, followers Cikgu Faiz pon tak ramai mana. Hari ni juga merupakan hari yang ke 38 Cikgu Faiz berpantang begitu juga dengan usia baby Hannani. Pagi tadi Cikgu Faiz dan suami bawak Hannani pergi bersunat di klinik. Risau jugak takut Hannani menjerit macam kena cucuk sebulan haritu. Huhu. Nasib baik la sikit je. Cikgu Faiz tak tengok langsung masa doktor tu sunatkan Hannani. Takut la. Alhamdulillah, Hannani dah selamat disunatkan.






    Kalau tadi cerita pasal adik, ni cerita pasal abangnya pulak. Tak tahu la kenapa tiba-tiba je leher Faqih naik ruam. Kasar-kasar pulak tu ruamnya. Alang-alang bawak Hannani pegi klinik terus ajak Faqih sekali. Hasilnya dapat la ubat seperti di atas tu. Sebotol ubat minum, sebotol sabun, 2 ubat sapu. 






    Nampak tak ruam tu? Teruk kan. Patutnya tak payah pakai baju tapi Faqih nak pakai jugak. Kalau dilarang nanti menangis pulak. Sejak dah ada adik ni makin kuat menangis pulak dia. Adoi.... Harap ruam tu akan cepat baik. Faqih ni pon memang aktif sangat. Itu yang sampai berpeluh-peluh dan naik ruam. Tadi timbang Faqih beratnya 13.1kg jer. Huhuhu. Sekian.


    Tolong klik sekali --> SINI


    Yang menaip,

    Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

    2
    Orang Memberi Komen

    Sampel Susu Untuk Ibu Hamil, Ada | Friso Gold



    Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

    Isnin . 16 Disember 2013


    Dua hari lepas Cikgu Faiz ada buat entri tentang Sample Susu Friso Gold. Ada yang bertanya sample susu untuk preggy ada atau tak? Jawapannya memang ada. Bila korang dah daftar cuma perlu log in dan klik pada TRY FOR THE NEW FRISO GOLD NOW. Lepas tu akan keluar macam gambar dekat bawah ni. Pastu tanda je mana yang korang nak. Nanti korang isi la form yang dorang suruh isi tu. Senang je. Semudah abc. Hehe.




    Klik gambar di atas untuk ke laman web friso



    Harap QA`S mamapapa berpuas hati dengan jawapan di atas. Selamat menebus susu :)


    5 Tanda Perkembangan Anak Anda Sihat dan Seimbang


    Yang menaip,

    Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

    4
    Orang Memberi Komen

    Dapatkan Sampel Susu Friso Gold Secara Percuma



    Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

    Ahad . 15 Disember 2013


    Nak sample susu Friso Gold tak? Macam gambar kat bawah ni. Ada 4 sample kesemuanya. Boleh pilih langkah berapa yang korang nak. Ni sebenarnya Cikgu Faiz klik dekat iklan nuffnang friso tengok-tengok boleh dapatkan sample jadi apa lagi terus grab la. Huhuhu. Tengok gambar kedua pulak ye.






    Masuk je laman web www.friso.com.my. Lepas tu korang klik pulak dekat gambar yang Cikgu Faiz dah petakkan tu. Korang kena daftar dulu tau dan kena verify dekat email :) Selamat mencuba !!




    Yang menaip,

    Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

    5
    Orang Memberi Komen

    Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM



    Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

    Sabtu . 14 Disember 2013



    Klik banner. Tarikh tutup 15.12.2013



    Yang menaip,

    Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...