Tragedi Di KFC



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 23 Mei 2015


Cerita masa hari gaji Khamis baru-baru ni. Encik Suami ajak pergi pasaraya Giant sebab dia nak pergi beli buku. Abang Hakim dan Hannani pon ikut sekali. Sampai je Giant, abang Hakim mengadu lapar. Sejak kebelakangan ni abang Hakim cepat betul lapar padahal dekat sekolah dah makan. Pergi taska pon makan lagi. Huhu. Okey la tu sebab abang Hakim dah berselera nak makan. Kalau tak bukan main susah lagi nak makan. Boleh berperang jadinya nak bagi budak bujang tu makan. Huhu.



Okey, singgah KFC selepas Encik Suami selesai membeli buku. Kali ni Encik Suami belanja khas untuk birthday boy yang dah lepas. Hikhik. Cikgu Faiz rasa kenyang lagi jadinya memilih untuk 'tapau' snack plate aje. Makan di rumah baru selesa. Nanti tengah tengah makan Hannani mula la tak duduk diam. Lepas tu Encik Suami mesti suruh makan cepat cepat. Tu yang tak nak tu. Huhu. Sementara menunggu makanan sampai sempat jugak selfie anak beranak. Macam biasa la kan. Hihi.




Makanan sampai. Sorry takde gambar sebab semua dah excited nak makan. Huahuahua. Cikgu Faiz makan kentang goreng sama dengan Hannani. Encik Suami makan set dinner plate. Itu pon tak habis siap tapau sambung makan di rumah. Huhu. Abang Hakim pula memilih set nasi dan ayam goreng. Punya la syok makan tiba-tiba macam ada bau pulak. Ini mesti Hannani punya kerja ni. Dah agak dah. Hahaha. Nasib baik Cikgu Faiz tak makan jadinya boleh la pegang Hannani sementara menunggu dua orang hero tu makan. Hihi. 




Bila siap makan cepat-cepat balik sebab Hannani dah selesai 'membuang'. Huhu. Apa la Hannani ni. Suka sangat spoil bila dekat luar. Haha. Encik Suami siap cakap lepas ni tak nak bawak Hannani pergi jalan dah sebab mesti nak 'membuang'. Hihi. Hannani macam biasa tersengih-sengih je bila abah dia cakap macam tu. Huhu. Suka ye dapat mengenakan abah dia. Patut la sekejap je Hannani makan, rupa-rupanya ada agenda lain yang tersembunyi. Hihihi. Sekian.


Yang menaip,

1 comment:

junaidawati jusoh said...

Hehe...budak2 memang mcm tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...