Karnival KOKO SKPU1 | Part 2



Assalamualaikum.


Hai bloggers. Mesti semuanya tengah kusyuk menonton Anugerah Juara Lagu kan? Lepas ni mesti ramai yang update blog pasal AJL. Okay, saya bukan nak update pasal AJL tapi pasal INI LA.


Entry ini merupakan kesinambungan link di atas.



Unit berkuda PDRM.



Juga unit berkuda PDRM.



Jentera bomba yang didatangkan khas. Kusyuk betul budak tu tengok kereta bomba.



Macam ni rupanya kereta bomba...



Unit anjing pengesan...



Demonstrasi anjing mengesan dadah di dalam beg.



Dalam beg ni ada dadah. Tengok anjing dah dapat kesan. Amazing !



Maskot bomba yang comel dan sentiasa diburu oleh kanak-kanak...



Jabatan Pertahanan Awam. Masa ni diorang baru je sampai.



Karikatur pun ada...


Bersambung lagi daaa...

6 comments:

هانيم إرشاد said...

da lame tak g aktiviti gini. mase skola rajen join :)

Nurul Faiz Bikers said...

@هانيم إرشاد
wah ! ni mesti student yg aktif kan ?

Clara said...

waa.. comeynya kuda.. nak kuda putih lah.. mst tu betina.. hehehe..

Teringat thn lepas buat lthn pdmkan api.. pasukan bomba dtg skul. Best!

Nurul Faiz Bikers said...

@Clara
lupa lak nak tengok jantina kuda tu. hehe..
demo memadamkan api pon ada jugak tapi belum publish lagi :)

mielajasmin said...

khusyuk tgk sbb bila besar saya nak jadi bomba! hehe. mila fobia ngn bomba. jumpe bomba mesti lari. haha. takot.

Nurul Faiz Bikers said...

@mielajasmin
la.. kenapa takut?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...