Hari Yang Tragis di UPSI



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahad . 05 Januari 2014

>>Handphone Giveaway<<


Alhamdulillah... Minggu ni settle 3 paper di UPSI. Tinggal minggu depan je lagi lepas tu merdeka. Huhu. Merdeka la sangat kan. Hmmm... Hari Sabtu baru-baru ni betul-betul mencabar ketahanan fizikal dan mental Cikgu Faiz. Siap je paper pagi tu mesej Encik Suami suruh dia datang lepas tu secara tiba-tiba kereta tak boleh nak start pulak. Adoi... masa ni la dia nak buat hal pulak. Perut daH lapar ni sebab sebelum exam pagi tu tak sempat nak makan. Encik Suami check la apa-apa yang patut. Tengok bateri warna masih hijau menandakan bateri masih ada. Apa la agaknya masalah kereta ni?


Nasib baik ada kawan Encik Suami yang sudi datang dan tolong. Huhu. Mula-mula tumpang kereta dia pergi workshop. Entah apa yang Encik Suami cakap dengan tokey kedai tu. Pung pang pung pang. Lepas tu pegi UPSI balik. Nak kena 'jumper' (betul ke eja ni?) kereta Cikgu Faiz dengan kereta kawan Encik Suami. Fuhh.. lega sebab kereta dah boleh start. Kurang asam keping punya bateri. Hidup-hidup kena tipu ye. Tak boleh pakai lampu bateri tu. Huhu.
Bila kereta dah boleh start, apa lagi terus memecut ke workshop tadi. Terus tukar bateri baru. Terbang RM170 pada hari tersebut. Huhuhu. Nasib baik la masalah bateri je. Kalau lain yang rosak risau jugak nak menunggunya. Selesai je urusan kereta terus pergi makan lepas tu pergi UPSI semula untuk paper yang kedua pulak. Nasib baik sempat masuk kalau tak terpaksa menebalkan muka sebab masuk lambat. Itulah alkisahnya.... Hehe. Sekian.




Yang menaip,

8 comments:

Ayue Idris said...

haa.pnah jgk jgd cmni..bateri pnye psl..wat cuak je..huhu..

puteri kasih said...

nasib baik dapat settle sebelum next paper kan. Kesian CF

Azhafizah Md Nor said...

Dugaan..nasiblah takde kerosakan yang major kan.

Mas Zull said...

assalamualaikum cikgu....kekadang mmg selalu terjadi mcm ni...;)

Hafiza AizZawa said...

dugaan.. mujur settle jugak kan..

thomas said...

Kereta kadang2 pandai merajuk juga.

Mimi Azirah said...

adoiii time nak exam la keta buat hal ye..

Cikgu Norazimah said...

selamat bateri jer..kalau rosak lain naya gak, habis $$$$..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...