14
Orang Memberi Komen

Hannani Pergi Klinik | Check Up 3 Bulan



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Isnin . 17 Februari 2014


Minggu lepas, hari Selasa, Cikgu Faiz dan Encik Suami membawa Hannani ke klinik kesihatan Puchong Batu 14 untuk check up bulanan dan suntikan untuk tiga bulan. Alhamdulillah, perkembangan tumbesaran Hannani baik-baik saja. Berat tiga bulan Hannani ialah 5.8kg berbanding sebelumnya 5.1kg. Hannani suka sangat masa nak kena timbang tu sebabnya kena bogel. Huhuhu. Bila bogel je mesti ketawa suka. Ingat nak mandi la tu. Hihi.


Lepas timbang dan check apa-apa yang patut, nurse cakap pergi bilik suntikan. Cikgu Faiz dah berdebar-debar. Biasa la... Cikgu Faiz ni kan penakut dengan jarum. Huhuhu. Masa kena cucuk tu macam biasa la Hannani akan menjerit dengan kuat. Huhu. Tapi sekejap aje. Lepas dah siap tu terus diam. Hihi. Nurse cakap berkemungkinan bekas suntikan itu akan bengkak sebab masa kena cucuk tu kaki Hannani macam menegang jer. Hihi. Cuak dah bila nurse cakap macam tu tapi alhamdulillah tak bengkak pon peha debab Hannani. Hihi. Nasib baik jugak Hannani tak demam. Kuat rupanya Hananni :)





Hannani sekarang ni dah pandai nak angkat kepala. Tengok la tu. Dengan kaki dia yang terkitang-kitang tu. Huhu. Geram sangat tengok Hannani ni. 





Mulut pon dah pandai nak berborak. Masa umur Hannani sebulan lebih dia dah sibuk nak borak. Kalau kita layan borak dia, makin rancak dia bercakap bahasa baby. Hihihi. Semoga Hannani sentiasa sihat dan dilindungi olehNYA. Amin.


p/s : Hananni tak nak minum susu botol bila Cikgu Faiz yang suap. Huhuhu.


Minuman kegemaran saya --> KLIK


Yang menaip,

Membaca Amalan Mulia. Kalau Suka Tekan LIKE dan DONATE.

Comments
14 Comments

14 orang comel dah komen:

Norhasniza Khalid said...

amboi, comelnya si kecik itu, gebu, minum susu apa tu cikgu?... anak mama kecik je..

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Noor Mala Shahar said...

cerdik dah si kecil tu....comei

puteri kasih said...

hannani dah semakin comel dan tembam..geram tengok pipi dia..hehe

tenku butang said...

alalala.. tomeinya baby..

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 1373
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Nurul Aini said...

hehe..comel sangat. Pandai Hannani ya. Buka baju..bogel..ketawa..mesti suka mandi lah tu.

Sobri Yaacob said...

wah dah suntikan bulan ketiga :P

Sobri Yaacob said...

wah dah suntikan bulan ketiga :P

Sobri Yaacob said...

wah dah suntikan bulan ketiga :P

Zana Hassan said...

bambamnya hehe..susu ibu ke?

eyqa yushaiza said...

alolo.. comelnya hananni :) hananni yang kuat moga Allah sentiasa melindunginya. aminn.. :D

sHaRiNa eLyaNa said...

lolololo...comelnya..hihi

Ina Amani said...

alahaii comelnyaaa hannani pakai stokin comel tuuuu

Nina Maslizza said...

alalala..tembamnya dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...