Isnin Ini Mula Bekerja | Hannani Tidak Mahu Minum Susu Botol



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sabtu . 08 Februari 2014


Diam tak diam sudah hampir tiga bulan Cikgu Faiz bercuti. Hari Isnin ini akan mula bekerja seperti biasa. Hannani dan abang Faqih akan tinggal di taska. Abang tu tak risau sangat sebab dia dah terbiasa dengan keadaan di taska. Yang merisaukan Cikgu Faiz sekarang ni adalah Hannani. Sebabnya Hannani tak nak minum susu botol. Huhuhu. Masa lepas 44 hari aritu Hannani nak jugak minum susu botol. Awal-awal dah latih dia minum susu botol. Alhamdulillah dia nak. Bila masuk dua bulan dan Cikgu Faiz balik bercuti di rumah mertua, terus dia tolak susu botol. Huhuhu. Nak menangis rasanya. Macam mana bonda nak kerja kalau Hannani tak nak minum susu. 


Tapi kan... perangai Hannani ni sama macam abang dia masa mula-mula nak hantar ke taska dulu. Bila Cikgu Faiz bagi susu botol dia tak nak minum. Lepas tu hantar ke taska elok pulak dia minum. Huhu. Harap-harap Hannani pon sama jugak macam abang dia. Mungkin Hannani nampak muka bonda sebab tu dia tak nak susu botol. Huhu.




Sudah tiga jenis susu Cikgu Faiz bagi Hannani. First, Dulac Dumex. Second, Friso Gold dan yang terbaru susu Mamex. Dia tetap menolak. Huhu. Puting pon dah bermacam jenis pon sama jugak. Huwaaa... Susah hati betul bonda dibuatnya. 




Rasanya hari Isnin ni Cikgu Faiz takkan dapat bekerja dengan tenang sebab akan memikirkan keadaan Hannani di taska. Harap Hannani akan minum susu botol dengan pengasuh di taska. Lain-lain takde masalah cuma ini sahaja masalah yang paling besar. Huhuhu. 


Ada tak sesiapa yang mengalami situasi seperti Cikgu Faiz ni? Kalau ada tips tu kongsi-kongsi la ye :) Sekian.




Yang menaip,

9 comments:

sYiRa LoKMaN said...

nak sweet2 nan mama die dlu la tuuu...hehe

Norhasniza Khalid said...

ala tomeinya diaaa..

Razi ten said...

Hannani are so cute ^^
I have no idea as well hehe.. sorry can't help xD

Cikgu Norazimah said...

masalah takmo botol susu mmg tak dapat nk elak...btw..selamat kembali ke sekolah ! ;)

ezyra daniel said...

comel nye la bby!!

Noor Mala Shahar said...

comeinya baby faiz....

Sop said...

Auni pun sama
bila ada mama dia mula xnak susu botol
kat rumah nenek ok jer minum :)
sbb dia tahu susu mama lg best dr susu botol kan? hehehe

Azhafizah Md Nor said...

mula² mesti susah nak adapt..dah lama² nanti okay tu kak.. :)

Mimi Azirah said...

hannani majuk la tu..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...