Tutorial : Cara Untuk Komen Sesebuah Entri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Selamat malam semua. Esok keputusan UPSR akan keluar. Harap-harap para pelajar di luar sana akan beroleh keputusan yang cemerlang. Insyaallah. Malam ni Cikgu Faiz ingin berkongsi kepada cikgu-cikgu semua tentang cara untuk kita komen sesebuah entri. Yela, lepas baca mesti terasa nak bagi komen atau pendapat kan. Masa jalan-jalan dekat page UPSI aritu ternampak ada cikgu yang bertanyakan tentang hal ni.


Caranya mudah saja...




Pertama, bila cikgu-cikgu dah baca sesebuah entri tu, dekat bahagian bawah sekali ada tertulis perkataan NO COMMENTS / 2 COMMENTS (bergantung kepada bilangan komen di entri tersebut). Cikgu klik perkataan tu.



Lepas tu dia akan loading dan keluar pula macam ni. Cikgu komen la dan klik publish.



Lepas tu akan keluar macam ni pulak. Cikgu taip je apa yang ada dekat atas tu. Semua sekali tau. Akhir sekali tekan publish.


Dah siap :) Kredit untuk blog Cikgu.




With love..,

4 comments:

CikNana said...

yeah..first..:)

CikNana said...

eh..bukan first la..hehehe

hnahdy said...

nak ke page cikgu lah :)

PinkUmmi said...

hope tutor nih dpt bantu cikgu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...