Nak Minta Tolong Ni...



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.


Ada tak sesiapa yang tau??? Macam mana nak printscreen guna laptop kecik. Dah banyak kali cuba tapi tak boleh pon. Huhuhu. Kalau ikut tutorial kena tekan keyboard yang ada perkataan SysRq dan PrtSc. Tapi dah tekan tak boleh pon. Sobsob.. Untuk pengetahuan, perkataan SysRq dan PrtSc tu dua button yang berbeza. Err... harap korang faham. Tolong ye. Kalau laptop besar boleh je nak printscreen.


Yang benar,

15 comments:

shaifful hairi ramli said...

uncle selalu tekan kat keyboard tanda "Prt Sc Sys Rq" jer ..kalau ada dua button...uncle tak tau lah cmner...tak dapat nak nolong..serah je pada yang pakar untuk mengulas huhuuuu

Nurul Faiz said...

@shaifful hairi ramli
alaa... tu la pasal uncle.
dah cuba tekan dua2 tak boleh pon. huhu.

NURUL ◕‿◕ said...

guna photoscape laa :)

Mimi Azirah said...

lappy sy lak sy sllu tekan simbol fn + prt sc serentak....len dr tuh xpsti

Nurul Faiz said...

@NURUL ◕‿◕
bkn tak nak download tapi tak nak memberatkan laptop yang byk masalah ni. huhuhu.

Sally Yatiey said...

Saya pun tak tahu. Selalu printscreen guna photoscape je :D

Nurul Faiz said...

@Mimi Azirah
yeah !! dah jadi la Mimie. Terima kasih banyak-banyak tau. Muah muah !!

sally : takpe. akak dah tau dah. hehehe.

jaakechik said...

maaf cf, jaa pun x reti. xleh nak membantu. soryy na...

deno said...

Biasanya deno just tekan "PrntScr" tu.. kemudian pergi Paint > Ctrl serentak dengan huruf v.. mcm tu je.. :)

Cikgu Bada said...

simbol fn + prt sc serentak

Nurul Faiz said...

terima kasih kawan-kawan. sekarang saya dah boleh printscreen :)

thomas said...

Saya memang tak tau,sebab tak pernah buat.

Nurul Faiz said...

@thomas
takpe Thomas. Semua persoalan terjawab sudah...

sHaRiNa eLyaNa said...

tkn print screen ja..then paste kat paint :)

Nurul Faiz said...

@sHaRiNa eLyaNa
ye. betul tu Sha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...