Berhati-hati dengan spam



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.


Sekarang ni spam-spam iklan sedang berleluasa di mana-mana blog termasuk blog Ding Dang ni. Punya la banyak spam iklan berturut-turut pulak tu. Ini sudah lebih ! Menyirap betul la. Ayat nak suruh kita klik pada link tu tersangat la manis mengalahkan gula-gula. Apa, dia ingat Cikgu Faiz akan mudah tertipu ke? Silap orang la... Korang pon mesti selalu dapat spam macam ni kan?




Ambik sebijik. Semua terpampang. Apa la salahnya kalau letak je link blog awak tu. Saya pon nak tengok jugak blog awak yang lawa dan cun tu. Cuba la contohi blogger-blogger lain yang tak segan silu menyatakan yang mereka sudah klik iklan di blog ini dan semestinya meletakkan link blog mereka seperti Puteri Kasih, kak Noormala, Iskandar dan lain-lain (maaf kalau tak sebut nama korang. Hanya memberi contoh beberapa nama sahaja ^ ^)


Sekian.




Salam sayang,

12 comments:

deno said...

tu la kan... bgtau je la... kita ringan je tgn nak ke blog org...

Harith Iskandar said...

mmmm byk gak spam...biase same je mcm blog kak ni...ade cara nak blok tak?bosan jgak spam byk2 ni...celcom pon byk gak tu

Meow Aizawa said...

salam.. hati2 ngn spam..betul2.. hehe

meow singgah sini ye malam ni..
^_^

Nana Liena said...

oh..faham2..hehe.. biasa kalau ada yg letak kat kotak komen ' klik sini' me kadang2 malas..was2..huhu

trah zain said...

owh,, camni la yg kita panggil spam?hehe... kalo tulis camtu, mmg tak pernah lak sy pegi,hehe

Cik JariManis said...

sya dah berkali2 kena mcm ni...haha!

puteri kasih said...

memang geram je ngan spam spam ni..menggangu je kita nak bw ngan aman kan cikgu :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalammualaikum, is rasa terpanggil untuk komen entri CF nie sebab mak is ada call eh is tengok entri kat blog CF ada mention nama kita laa mak tak brapa faham tolong tengok jap, ahak, is pun menerjah terus blog CF nie secara directly tanpa mana2 lompatan blog, so hmmm memang kes macam nie kerap berlaku bila owner blog menggunakan Cbox sebagai chatbox dorang. Ramai pengguna cbox yang kena spam CF dulu shoutmix skang cbox. Geget dorang nie nak tak?

Sally Yatiey said...

Selalu sangat kena spam link iklan macam ni.. Nasib baik cek dulu sebelum klik ^^

Hanida Moss said...

Harini kecoh yer pasal spam cbox ni.. btw, cemana nak detect dia tu spam ke tak??

Mieya Atiera said...

Betul3. Sebab tu Mieya kalau nak balas jejak balik, Mieya buka laman cbox terus.

jaakechik said...

jaa pun dapat gak jenis yg mcm tu..biasanya dia akan eja nama guna huruff double.

cth : rosalindaa,
monsterss, syikinn, dan byk lagi laaah.

ayat dia pulak tu saja jer nak pancing kita suruh klik balik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...